Trípoli

Líbia aixeca les restriccions per a la concessió de visats i segella la pau democràtica amb la UE

Tots els ciutadans de l'Europa occidental ja poden viatjar a Líbia. El govern de Trípoli ha aixecat totes les restriccions per a la concessió de visats, i el mateix ha fet la Unió Europea, que fins ara prohibia l'entrada a gairebé 200 ciutadans libis, la majoria autoritats i familiars del líder del país, Moammar al-Gaddafi.

Actualitzat
El conflicte diplomàtic va començar el 2008, quan un fill d'Al-Gaddafi va ser detingut a Suïssa acusat de maltractar dues treballadores domèstiques. Presumptament en represàlia, el govern libi va detenir dies després dos empresaris suïssos, amb el pretext que havien comès irregularitats en la tramitació dels visats. Un dels dos ja està en llibertat, i l'altre és previst que surti de la presó de manera imminent.

A més, Líbia va fer una crida a la jihad, o guerra santa, contra Suïssa, després de la prohibició en referèndum de la construcció de nous minarets.

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, Miguel Ángel Moratinos, i el seu homòleg libi s'han encarregat de segellar la pau diplomàtica entre la Unió Europea i el govern d'Al-Gaddafi, aprofitant la cimera de la Lliga Àrab que es fa a Líbia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut