Madrid

L'Ibex puja un 2,3% i la prima cau a nivells de fa sis mesos pels rumors de rescat i l'informe de Moody's

Els inversors estan molt engrescats davant la possibilitat que el govern espanyol demani el rescat a la Unió Europea. Ho demostren les cotitzacions, però també el relaxament de la prima de risc, que ha baixat fins als 383 punts bàsics, una xifra que no es veia des de l'abril. A aquesta situació, també hi ha contribuït Moody's, que ha mantingut el ràting al deute espanyol.

RedaccióActualitzat
Els mercats es mostren optimistes davant la possibilitat que el govern espanyol demani un rescat a la Unió Europea. El rumor cada cop va prenent més força i això es deixa notar als parquets i al mercat del deute. L'Ibex-35 ha tancat sessió amb una pujada del 2,37% i ha recuperat el nivell dels 8.100 punts en una jornada marcada pels números verds. Aquesta eufòria també es va deixar sentir a la sessió borsària de dimarts, quan l'Ibex va tancar amb una alça del 3,4% en la millor sessió des del 6 de setembre.

La bonança s'ha repetit als principals parquets europeus, però de manera més modesta. Després de l'espanyola, la que més ha pujat és la Borsa de Milà, amb un 1,56%. La segueix a molta distància París amb un avenç del 0,76%, Londres amb un 0,69% i Frankfurt amb un 0,25%.

La prima de risc, és a dir, el sobrecost que paga Espanya per finançar-se ha caigut dels 426 als 383 punts bàsics, una xifra que no es veia des de fa 6 mesos. La rendibilitat s'ha situat en el 5,5%. A aquesta recuperació de la confiança dels inversors hi ha contribuït Moody's, que ha mantingut el ràting al deute espanyol.

Els mercats donen per fet aquest rescat "virtual". Segons s'ha filtrat, el govern espanyol no faria servir els diners, sinó que demanaria una línia de crèdit virtual per tenir-los disponibles en qualsevol moment. Aquest fet permetria que el Banc Central Europeu comprés deute als mercats secundaris i alleugerís la tensió sobre l'economia espanyola.

Les primes de risc d'Itàlia i Irlanda també han baixat, tot i que menys del que ho ha fet l'espanyola. La prima italiana es reduïa fins als 318 punts bàsics, amb una rendibilitat del 4,8%, mentre que la irlandesa se situava en els 323 punts bàsics, amb una rendibilitat del 4,84%.

Aquesta situació als mercats té lloc a dos dies de l'inici de la cimera dels caps d'Estat i de govern de la Unió Europea (UE), en la qual no s'esperen gaires novetats pel que fa la recapitalització bancària o el mateix rescat d'Espanya.
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut