Façana de la Borsa de Madrid (Foto: Flickr/rahego)
Façana de la Borsa de Madrid (Foto: Flickr/rahego)
Madrid

L'Íbex-35 recupera els 8.700 punts i la prima de risc se situa per sota els 300 punts

La trobada que han tingut el primer ministre francès, Nicolas Sarkozy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, genera confiança en els mercats. Això és el que es reflecteix, almenys, als parquets, que mostren números verds. La baixada dels tipus d'interès que podria aprovar dijous que ve el BCE també estaria contribuint als números positius. De moment, destaca una dada: la prima de risc s'ha situat per sota dels 300 punts per primer cop des de l'octubre.

RedaccióActualitzat
La prima de risc espanyola -el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys- ha baixat fins als 297,2 punts i això no passava des de fa dos mesos. 

Aquesta bona dada s'explica per les expectatives de la reunió entre Merkel i Sarkozy, celebrada a la tarda. Unes expectatives que també s'han notat en els mercats de valors. Totes les borses europees han acabat la sessió amb números verds. Un dels parquets que més ha pujat és l'espanyol, amb guanys del 1,72% per cent que el situen al nivell dels 8.700 punts.

A Europa, la situació és similar: Milà ha obert a l'alça després de conèixer les noves mesures que imposa el govern de Mario Monti per remuntar la situació del país. En tancar la sessió s'ha registrat una pujada del 2,9%. París un 1,2%, Frankfurt ho ha fet un 0,4%, i Londres, un 0,3%.

Després de la roda de premsa conjunta de la cancellera alemanya i el primer ministre francès, els parquets han seguit operant amb guanys. 

De la reunió entre Sarkozy i Merkel, se n'esperava concreció respecte a quin tipus d'unió fiscal proposen per a Europa. La fórmula per salvar l'euro es coneix amb el sobrenom de "Merkozy" i es tracta d'un pla per crear una unió fiscal que impedeixi l'enfonsament de la moneda comuna.

En qualsevol cas, l'optimisme ha arribat a l'altra banda de l'Atlàntic i el Dow Jones puja un 1,33% i se situa en els 12.178 punts. El Nasdaq, per la seva banda, frega el punt percentual d'augment.


Anar al contingut