Madrid

L'Ibex-35 puja un 2,7% gràcies a la promesa d'eurobons de Barroso i recupera els 8.000 punts

Per segon dia consecutiu, les borses europees han tancat amb números verds, a l'espera de la conferència que mantindran aquest vespre Merkel, Sarkozy i Papandreu. Frankfurt ha estat la que més ha pujat, amb més del 3%, i Madrid l'ha seguit de prop. Després d'una jornada molt volàtil, l'Ibex-35 ha pujat un 2,70% i ha recuperat la cota psicològica dels 8.000 punts. Les borses europees havien iniciat la sessió amb pèrdues per l'anunci de Moody's, que havia rebaixat un esglaó la nota d'alguns bancs francesos i, aquí, per la rebaixa de Fitch de la solvència de Catalunya, Andalusia, les Canàries, Múrcia i el País Valencià.

Actualitzat
A mitja sessió, però, els parquets han rebotat i s'han situat en números verds animats per l'anunci del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que en breu proposarà la creació d'eurobons, una fórmula, però, que té les reticències d'Alemanya.

Després d'una sessió volàtil, l'Ibex-35 ha anotat una pujada del 2,7% que li ha permès recuperar la cota dels 8.000 punts i ha relaxat la prima de risc d'Espanya (351 punts) i Itàlia (373).

Iberdrola (+4,88%), Telefónica (+3,02%), BBVA (+2,78%) i Santander (+2,53%) han apuntalat les pujades del selectiu madrileny, que ha aconseguit tancar en 8.045 punts la seva segona jornada consecutiva de guanys, després d'haver-ne estat dues a la baixa. Només tres valors han acabat en vermell, Amadeus (-2,29%), BME (-0,37%) i Arcelor (-0,27%).

El mercat continu està a l'espera de la cimera a tres bandes entre el president francès, Nicolas Sarkozy, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre grec, Iorgos Papandreu, sobre el futur de Grècia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut