L'Ibex-35 cau i marca el seu mínim anual en un dia negre per a les borses europees
La borsa de Madrid, durant la sessió d'aquest dimecres

La contracció de l'economia alemanya i la por d'una altra crisi sacseja els mercats

L'Ibex-35 ha marcat aquest dimecres el seu mínim anual en un dia negre per a les borses europees

Actualitzat

Caiguda de l'Ibex-35 aquest dimecres amb pèrdues de prop d'un 2% fins a marcar els seu mínim anual. L'índex de referència espanyol ha tancat la sessió en 8.522 punts, una baixada de l'1,98%, de manera que ha esborrat tots els guanys que havia acumulat el 2019.

La jornada ha continuat centrada en la situació a l'Argentina i Itàlia, però sobretot els inversors han reaccionat a la contracció del PIB alemany. La primera economia d'Europa ha registrat entre abril i juny una baixada de l'activitat del 0,1% en comparació amb el primer trimestre de 2019, quan va créixer un 0,4%. La frenada de la locomotora europea, a causa de la guerra comercial i la recessió industrial, la qual cosa genera pors davant del possible contagi a l'eurozona.

Al mateix temps, la xifra de negocis de la indústria espanyola ha baixat un 5% el mes de juny respecte al mateix mes de l'any 2018, el descens més gran en els últims tres anys.

Només cinc valors han aconseguit mantenir-se en positiu, tot i que amb avenços molt reduïts: Mediaset (+0,95%), Acciona (+0,65%), Grifols (+0,42%), Merlin Properties (+0,24%) i Enagás (+0,14%).

A l'altre costat de la balança, les principals pèrdues les han protagonitzat ArcelorMittal (-7,72%), Bankia (-5,03%), Bankinter (-4,87%), Banc Sabadell (-4,78%) i Telefónica.

 

 

Baixades a les borses europees

L'espanyola no ha estat l'única borsa que ha ensopegat, perquè diversos parquets europeus han viscut baixades del voltant del 2%. Els principals parquets europeus també han tingut una jornada de descensos i han tancat sessió amb pèrdues. El Dax de Frankfurt ha perdut un 2,28%, mentre que el CAC 40 de París ha retrocedit un 2,22% i l'FTSE 100 de Londres ho ha fet un 1,69%.

A l'altra banda de l'Atlàntic, el Dow Jones ha obert amb pèrdues i un descens sostingut del 2,5%.

 

Borsa de Nova York

 

En el mercat de deute, la prima de risc espanyola s'ha mogut al voltant dels 80 punts bàsics, amb l'interès en mínims del 0,15%, mentre que en el mercat de divises l'euro s'intercanviava a 1,1144 dòlars.

Per últim, el barril de petroli de qualitat Brent, el de referència al Vell Continent, perdia els 60 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate ha baixat fins a situar-se en un preu de 54 dòlars.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut