Milers de joves s'acosten a la convenció de criptomonedes de Badalona amb la promesa de dominar "la nova era financera" (ACN/Aina Martí)

"Li devem molt": els joves assistents a la convenció d'IM Academy neguen mètodes sectaris

La Federació d'Associacions de Veïns de Badalona s'afegeix a les peticions de tancament de la convenció de joves a la ciutat mentre els assistents neguen les acusacions d'estafa i mètodes sectaris

RedaccióActualitzat

La Federació d'Associacions de Veïns de Badalona s'ha afegit a les veus que demanen el tancament immediat de la convenció de milers de joves al poliesportiu de la ciutat.

Com va avançar TV3, estan convocats per una empresa nord-americana i l'acte es relaciona amb una estafa piramidal i mètodes de captació semblants a una secta. De moment, la convenció continua en marxa amb més de 9.000 assistents durant tot el cap de setmana al pavelló olímpic.

L'Ajuntament explica que l'espai el gestiona el Club Joventut de Badalona, i que per tant no el poden tancar malgrat els procediments judicials que hi ha en marxa contra alguns dels líders de l'empresa, IM Academy.

Capten gent molt jove amb falses promeses de fer-se rics en poc temps. TV3 ha parlat amb alguns dels assistents, persones joves que arriben d'arreu d'Europa, i també catalans.

En contra del que diuen pares i mares, que han explicat com fins i tot temen perdre el contacte amb els fills, aquests joves asseguren que l'organització no és una secta, que ells només paguen per uns cursos de formació en què els ensenyen com fer inversions online.

Malgrat que han pagat 200 euros per entrar a l'Olímpic de Badalona, asseguren que mai els han demanat que inverteixin els seus diners i que no els obliguen a distanciar-se de familiars o amics. Neguen, doncs, que s'estiguin utilitzant tècniques de captació semblants a les d'una secta.


Els participants omplen el pavelló convençuts de les bondats d'aquest actiu financer que són les criptomonedes. Tots han fet cursos online sobre la inversió en criptodivises que ofereix aquesta empresa nord-americana, "a qui deuen molt de la seva nova forma de vida", diuen. "El bitcoin és el futur i també el present", afirmava un dels assistents a l'ACN.

Després de les sospites aixecades contra l'acte, l'organització ha prohibit als participants parlar amb els mitjans i algun participant s'ha dedicat a interrompre entrevistes en marxa.

Els assistents destaquen l'ambient que es genera entre milers de joves amb una mateixa mentalitat, que viuen amb entusiasme la convenció. Molts d'ells han vingut en grans grups, com un de 200 persones que venen de la mateixa "comunitat holandesa".

A les portes del Palau Olímpic es podien sentir crits d'"IM, IM", repetits per desenes de participants que saltaven i celebraven l'inici de la segona jornada.

El Marco, provinent de Sicília, ha explicat que és un estudiant de l'acadèmia que es dedica a les criptomonedes com a forma de vida. "L'educació financera avui dia és molt important", ha dit, tot assegurant que amb informació es pot viure a Barcelona "tres dies amb només 50 euros".

Segons aquest jove de 21 anys, estem en una "nova era financera" i "qui no s'adapti, estarà obligat a fer-ho". "El bitcoin és el futur i el present", ha insistit.

Entre alguns dels participants més joves que han volgut parlar hi ha la Morana, una alemanya de 19 anys, que ha afirmat que no té paraules "per descriure l'energia de l'interior del pavelló". Considera que pagar l'entrada al pavelló val la pena perquè els ensenyen "com invertir, com tenir la mentalitat correcta per construir un futur sostenible".


Els veïns demanen responsabilitats

Davant l'evidència que la convenció està tirant endavant malgrat que l'Ajuntament no ho veu amb bons ulls, aquest dissabte han estat els veïns els que han reclamat que s'aturi immediatament. N'ha parlat a TV3 Rubén García, de la Federació d'Associació de Veïns de Badalona

"A part de parar aquest esdeveniment demanem que s'obri una investigació per aclarir quina empresa es dedica a tenir aquests contactes per portar-los aquí a Badalona."

Els promotors de l'acte no han volgut parlar amb els mitjans de comunicació. Aquest diumenge serà l'última jornada d'un esdeveniment que ha venut totes les entrades a la venda, que eren més de 9.000.

 

ARXIVAT A:
Criptomonedes
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut