L'hyperloop, el nou invent visionari del creador de Tesla que viatja a 1.200 km/h

RedaccióActualitzat

És possible viatjar en un nou sistema de transport a més de mil quilòmetres per hora? És el que pretén l'hyperloop, una tecnologia futurista que busca fer-se un lloc entre els sistemes de transport.

L'empresa Hyperloop treballa en una idea que va llançar l'emprenedor Elon Musk, fundador dels cotxes elèctrics Tesla i creador de PayPal. És una càpsula per transportar persones o càrrega a una velocitat de 1.200 quilòmetres per hora, en un tub gairebé al buit. 

En l'última prova va aconseguir una velocitat de 310 km/h. En l'anterior, va arribar als 112 quilòmetres per hora i va levitar durant 5,3 segons.

 

Hyperloop no són els únics que hi treballen. Diversos guanyadors d'una competició d'hyperloops organitzada per Musk han creat la primera empresa europea, a Holanda, que ja té a punt un tub de prova de 30 metres de llarg. Volen connectar Amsterdam i París el 2021.

El creador de la marca de cotxes elèctrics Tesla, Elon Musk, va assegurar en un tuit a mitjans de juliol que té l'aprovació verbal per construir un hyperloop entre Washington i Nova York, i això ha disparat totes les especulacions.


Un hyperloop soterrat podria unir Washington i Nova York en tan sols 29 minuts. Ara com ara, la capital política i la financera són a gairebé tres hores en el tren ràpid.

Podria ser una cosa així, un tub a l'exterior o soterrat:

 

Però també hi ha detractors d'aquesta idea futurista. Al·leguen que els governs haurien d'invertir, justament, a millorar les infraestructures. 

Anar al contingut