Baixa Califòrnia

L'huracà "John" toca terra a les costes de Mèxic mentre s'evacuen milers de residents i turistes

L'huracà "John" ha tocat terra aquesta nit a les costes de Mèxic, a l'estat de Baixa Califòrnia Sud, una zona on hi ha nombrosos complexos turístics. Les autoritats mexicanes, que estan en alerta roja, han evacuat milers de residents i turistes, la majoria dels Estats Units. A tots els han traslladat als refugis temporals que s'han habilitat lluny de la costa. En les últimes hores, l'huracà ha perdut força i ja se situa en la categoria 2, d'un total de cinc, de l'escala de Saffir-Simpson. Tot i això, les ratxes de vent superen els 200 quilòmetres per hora. L'huracà "John" és el sisè que passa a prop de la costa mexicana aquest any.

Actualitzat

L'ull de l'huracà ha tocat terra a primera hora d'aquesta matinada al municipi de Los Cabos. Les autoritats mexicanes, que mantenen l'alerta, han avisat els vaixells i han demanat l'evacuació immediata cap a refugis de la població que residia a les zones de risc, ja que l'aigua del mar podria arribar fins a cent metres terra endins. Al municipi de Los Cabos, La Paz i Comundú les pluges podrien provocar inundacions, segons ha informat el Sistema Nacional de Protecció Civil.

En el moment de l'impacte amb el continent, els vents bufaven a 175 quilòmetres per hora i amb cops que arribaven els 215, ha precisat el Sistema Meteorològic Nacional, que també ha informat que al llarg del dia l'huracà afectarà al municipi de La Paz. Cap al final de la jornada, les previsions d'aquests instituts apunten que la tempesta podria tornar-se'n cap al mar, però que la força dels vents anirà fluctuant durant tot el recorregut.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut