Mèxic

L'huracà "John" es debilita després del seu pas per les costes de Mèxic, on podria haver causat dos morts

L'huracà "John" ha perdut força després del seu pas per la costa mexicana, on podria haver causat dos morts i on una persona ha desaparegut. El cicló ha tocat terra aquesta nit a les costes de Mèxic, a l'estat de Baixa Califòrnia Sud, on ha anat perdent força i ha baixat de la categoria 2 a la 1 en l'escala Saffir-Simpson, de cinc nivells. Tot i això, les autoritats mexicanes han evacuat prop de 5.000 residents i turistes, la majoria dels Estats Units. Es mantenen les pluges i els vents i diverses zones turístiques s'han quedat sense energia elèctrica.

Actualitzat

L'huracà "John" ha tocat terra a l'estat mexicà de Baixa Califòrnia Sud amb categoria 2, per la qual cosa les autoritats han mantingut l'alerta roja, han restringit la navegació marítima i han tancat els aeroports de la regió, una zona amb molts complexos turístics. L'huracà es desplaçava en direcció nord-oest a una velocitat de 15 quilòmetres per hora amb vents sostinguts de 160 km/h i ratxes de 200 km/h. Però a mesura que ha anat avançant cap a l'oest s'ha debilitat i ha passat a categoria 1. S'estima que en les pròximes 24 o 48 hores, es degradi a tempesta tropical, quan surti a l'oceà Pacífic.

Durant el seu pas per la costa mexicana, un home ha desaparegut quan intentava creuar amb el seu vehicle un riu a la localitat de Los Barrilles, a l'estat de Baixa Califòrnia Sud. A més, diverses emissores de ràdio de Ciutat de Mèxic han assenyalat que el pas de l'huracà també ha provocat la mort de dues persones en altres localitats del mateix estat, tot i que aquestes informacions no s'han confirmat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut