L'Hugo, el youtuber català que ha explicat la seva transició de gènere a la xarxa

Va voler explicar el procés de transformació física i emocional que suposa per ajudar altres persones

Xavier RosiñolActualitzat

Fer el trànsit, canviar de gènere, és un procés de transformació física i, també, una experiència plena d'emocions.

Una experiència que l'Hugo Campillo ha volgut explicar a YouTube, perquè a ell el va ajudar molt veure vídeos d'altres persones que ja havien fet el trànsit.

"A mi m'ajudava molt. Dir: 'Ostres, quin canvi!' i 'Que bé, aquest canvi, jo vull ser així'." 


Un cop presa la decisió, va avisar els seus companys de pis, la Carla i el Juanjo, que el seu cos començaria a transformar-se. I va demanar que li canviessin el nom, que li comencessin a dir Hugo.

 

 

Ell mateix reconeix que, al principi, era una mica estrany quan el cridaven:

"Al principi, quan la gent em deia Hugo, jo reia, saps? Perquè era com 'Què m'estan dient?', saps? Durant dos o tres dies estàs com... Et diuen Hugo i és com 'Jo, jo, sí, esclar'."


La següent decisió va ser obrir un canal de YouTube. El Juanjo explica per què va fer-ho:

"Ell ho volia explicar, perquè a ell l'havien ajudat molt les persones que havia vist a YouTube, i volia expressar i poder explicar a qualsevol noia que estigués en aquest procés quins canvis hi havia, com ho toleraves."

 


La Carla li va deixar clar que, si ho feia, ja no hi havia marxa enrere

"El fet que ho digués en veu alta, jo li vaig dir: "Ara ja has fet el pas endavant, ara ja ho has de fer. En el moment en què ho has fet real, ara ja ho has de de fer, perquè és el que vols."


La primera sopresa de l'Hugo va ser la resposta que va tenir el primer vídeo que va penjar:

"Jo publico el primer vídeo i és un boom de felicitat, t'ho juro. Des de Colòmbia, el Perú, el Canadà, llocs que dius que és impossible que m'hagin vist."

 


L'Hugo anava explicant a YouTube com el seu cos anava canviant, una transformació plena d'emocions que, a casa, els companys de pis van viure en primeríssima persona:

HUGO: "A la mínima que em sortia un pèl: "Mira, Carla, mira, Carla, què m'ha sortit!" I ella em deia: "Bé, nen, jo també en tinc, saps?"

CARLA: "Mira, tia, el pèl... Però tots els canvis: "Mira, l'esquena, la tinc més ampla, més no sé què! Mira, aquestes fotos són de fa dues setmanes, mira, he canviat, eh!"


Un cop el trànsit estava en marxa, hi va haver un moment molt complicat: dir-ho als pares. Com ell va explicar a YouTube, la qüestió era com fer-ho, quina manera era la millor. Al final, senzillament, els ho va deixar anar.

 

 

La seva mare, la Maria Lluïsa, ho recorda perfectament:

"Va venir i ens ho va deixar anar. A mi em va deixar en xoc i em vaig quedar bloquejada, totalment."

"Era la meva nena, i no ho sé, m'havia plantejat tenir una amiga, una filla, una dona amb la qual parlar de tot. A mi se'm van espatllar les meves expectatives, però ara me n'alegro perquè ell està fent les seves."


L'Hugo explica que per a la seva mare no va ser fàcil, d'entrada. Però que, al final, l'acceptació arriba.

Més tard, a YouTube, ho explicava així: "Al final, no saps ni com, però treus valor i vas als teus pares i els ho dius. Si no ho entenen avui, no passa res, que ho entendran demà."

 

 

El seu pare, el Ricardo, en canvi, s'ho va prendre millor: 

"I jo li vaig dir: doncs, si tu hi estàs d'acord, si estàs content, i et trobes bé i ets feliç, per a mi no hi ha cap problema."

"Està molt bé. Quan era una dona era molt guapa, i ara que és un tio, també."

 

 

Al final, feliç d'haver fet el trànsit​, l'Hugo reconeix que el pas més difícil és el primer:

"Jo, la por que tenia és que mai ho havia dit perquè, un cop ho dius, fas les coses reals."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut