L'experiència permet dormir al ras amb la comoditat d'un llit convencional
L'experiència permet dormir al ras amb la comoditat d'un llit convencional (Reuters/Denis Balibouse)

L'hotel "zero estrelles" que s'ha fet viral amb "habitacions" sense sostre ni parets

La iniciativa és, en realitat, una instal·lació artística que vol convidar a la reflexió, i ha inaugurat una nova "habitació" en una benzinera

Núria Balaguer IbeasActualitzat

Un llit, dues tauletes i un capçal sobre una plataforma sense parets ni sostre, enmig de les muntanyes de Suïssa. És una de les "habitacions" del Null Stern Hotel, l'hotel "zero estrelles" que per 330 euros ofereix la possibilitat de passar una nit al ras, però amb totes les comoditats d'una habitació convencional. O gairebé totes.

La idea és obra dels artistes Frank i Patrik Riklin, dos germans que, amb aquesta proposta, pretenen crear un espai per a la reflexió, i deslliurar-se del que consideren un "absurd sistema d'estrelles". "És una alliberació", expliquen, "perquè no tens cap propietat per la qual pagar".

'L'hotel' disposa de tres habitacions en localitzacions idíl·liques entre muntanyes
L'hotel disposa de tres "habitacions" en localitzacions idíl·liques entre muntanyes (Reuters/Denis Balibouse)

Tot i que la primera instal·lació es va fer el 2017, aquesta nova temporada l'hotel "zero estrelles" s'ha fet viral després d'inaugurar una nova "habitació", al costat d'una benzinera. En aquest cas, els germans Riklin han explicat que, en aquesta ubicació, busquen que els clients visquin una experiència antiidíl·lica que els faci perdre la son.

L'experiència antiidíl·lica de dormir en una benzinera (Reuters/Denis Balibouse)

Amb un rètol lluminós per no perdre de vista els preus de la benzina, esperen que els hostes passin una nit d'insomni on puguin "reflexionar sobre la situació actual i la necessitat de canvis urgents a la societat".

De moment, però, no sembla que hi hagi gaire gent interessada. Segons es pot veure a la seva pàgina web, el llit de la benzinera té disponibilitat total. Les altres "habitacions", en canvi, desperten més curiositat, i alguna d'elles ja ha penjat el cartell de complert per al mes d'agost.

Al preu està inclòs un àpat de benvinguda amb productes locals, així com l'esmorzar, l'assistència d'"un majordom modern", i també una reserva en un hotel proper, que els clients podran fer servir en cas de pluja. Els lavabos, diuen, es troben a poca distància a peu.

ARXIVAT A:
Suïssa
Anar al contingut