Catalunya

L'Hospitalet de Llobregat i Salt demanen poder denegar el reagrupament familiar en casos d'incivisme

L'Hospitalet de Llobregat i Salt han aprovat les mocions respectives per demanar que els ajuntaments tinguin un paper decisiu a l'hora d'aprovar o denegar les sol·licituds de reagrupament familiar d'immigrants o la legalització per arrelament. Aquests dos consistoris demanen que el nou reglament d'estrangeria que prepara el govern espanyol tingui en compte les administracions municipals. L'Ajuntament del Vendrell, en canvi, ha posat la qüestió al damunt de la taula del Consell Municipal per a la Convivència i el Civisme perquè ho debati.

Actualitzat
L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha aprovat per majoria una moció perquè els immigrants que hagin estat sancionats per comportaments incívics no puguin accedir al permís de residència per arrelament ni al reagrupament familiar. Segons que han informat fonts municipals, la moció l'ha presentat el grup municipal del PSC, que té majoria absoluta, i ha comptat amb el suport del PP i CiU i el vot en contra d'ICV-EUiA, soci de govern dels socialistes.

El text detalla la necessitat que els ajuntaments participin "de forma activa" en l'elaboració d'informes d'arrelament i reagrupament com administració més pròxima als ciutadans. En aquest sentit, planteja que el reglament de la llei d'estrangeria inclogui la necessitat d'un informe de l'Ajuntament que reculli les infraccions de les ordenances de civisme per als tràmits d'arrelament i reagrupament familiar. En el cas que el sol·licitant hagi tingut una sanció ferma en els últims dotze mesos hauria de constituir un motiu "suficient" per emetre un informe negatiu, proposa l'Ajuntament.

En la mateixa línia, l'Ajuntament de Salt ha aprovat una altra moció, presentada per la coalició de govern municipal formada per PSC i ERC, per denegar la reagrupament familiar d'immigrants o la legalització per arrelament en el cas que aquests hagin vulnerat les ordenances cíviques. Salt, amb un 42% d'immigració, reclama tenir veu i vot en aquests casos. La moció aprovada proposa que els informes dels ajuntaments siguin vinculants, amb l'objectiu d'evitar multireincidents de delictes determinats o actituds incíviques.

Al Vendrell, l'equip de govern, integrat per CiU en minoria, vol també que els immigrants que sol·licitin el permís de residència o el reagrupament familiar acreditin la seva actitud cívica i la seva bona convivència. A diferència de l'Hospitalet de Llobregat i de Salt, el ple municipal del Vendrell va acordar que el Consell Municipal per a la Convivència i el Civisme debati si el comportament cívic dels immigrants al municipi ha de ser tingut en compte per obtenir el permís de residència per arrelament, abans d'aprovar-lo en sessió plenària. Sobre això, el grup municipal de CiU vol que els immigrants que sol·licitin el permís de residència o el reagrupament familiar acreditin la seva actitud cívica i de bona convivència.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut