Pista esportiva clausurada a l'Hospitalet a causa de la Covid-19 (ACN/Àlex Recolons)

L'Hospitalet anul·la l'esport col·lectiu i demana evitar reunions fora de la família

L'alcaldessa, Núria Marín, parla de "situació difícil" amb uns 300 casos i recomana no utilitzar els interiors de bars i restaurants

Juli Rodés AlmerActualitzat

L'Hospitalet de Llobregat anul·larà, aquest mateix dilluns, "tot el que té a veure amb els esports col·lectius" a la ciutat.

La mesura, avançada per l'alcaldessa, Núria Marín, aquest matí, inclou el tancament de les populars pistes de petanca.

En canvi, es podrà seguir fent un ús individual dels centres esportius, on Marin ha dit que s'han extremat les precaucions. 

Marín ha explicat que aquesta tarda publicarà un ban fent una crida a extremar les mesures de protecció contra la Covid-19.

 

Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, aquest migdia en roda de premsa (ACN/Àlex Recolons)


També ha anunciat la creació d'un comitè de crisi, integrat per l'Ajuntament i el Departament de Salut, que farà un seguiment diari dels casos i anirà prenent "les mesures que calguin" per abordar la situació.

L'Ajuntament ja ha intensificat la neteja i la desinfecció d'espais públics, i també les mesures de protecció en equipaments municipals, com les tres biblioteques de la ciutat o les escoles bressol públiques, que continuaran oferint els seus serveis.

També poden continuar oberts els comerços, els centres religiosos i els casals d'estiu, als quals assisteixen uns 3.000 infants i joves.


Evitar reunions socials i l'interior de bars i restaurants

A banda de fer una crida a extremar les mesures de protecció en tots aquests àmbits, Marín ha fet dues recomanacions a la ciutadania:

una, que ha dit que "és una qüestió important", és evitar les trobades socials més enllà de les unitats familiars. És a dir, evitar al màxim la vida social.

 

Quadre dones a la terrassa d'un bar de l'Hospitalet, aquest dilluns (ACN/Àlex Recolons)


L'altra és fer un "ús preferent dels espais exteriors" de bars i restaurants, i utilitzar "mínimament" els espais interiors, per bé que, legalment, poden estar oberts.


300 casos actius de Covid-19

L'alcaldessa de l'Hospitalet ha donat xifres noves sobre la incidència de la Covid-19 a la ciutat, que ha xifrat en uns 300 casos, segons les últimes dades facilitades pels tècnics del Departament de Salut.

"A la ciutat existeixen 300 casos actius de coronavirus, 300 persones afectades per la Covid-19."


Marín també ha dibuixat una mica el mapa de contagis, que mostra més punts a la zona nord que a la zona sud, és a dir, als barris limítrofs amb Barcelona, com la Torrassa, Collblanc o la Florida.

Vuit positius són en una residència del barri de la Torrassa, la situació de la qual no preocupa perquè estan aïllats i n'hi ha d'asimptomàtics.

 

Façana de la residència de la Torrassa on hi ha vuit positius (ACN/Laura Fíguls)


Hi ha positius que ho són per contagi familiar i d'altres per contagi laboral, com alguns treballadors del Club de Polo de Barcelona que resideixen a l'Hospitalet. 

A més, es té constància d'un positiu que va arribar amb un vol internacional i ha contagiat 11 persones més.


"Una situació difícil"

Resumint l'evolució de la Covid-19 a l'Hospitalet, Marín ha assegurat que "estem en una situació complexa, difícil" i que "hem de fer un toc d'atenció a la ciutadania"

I ha afegit: "El coronavirus no ha marxat, està entre nosaltres".

L'Hospitalet és la segona ciutat més poblada de Catalunya i una de les més denses d'Europa. 

Aquest cap de setmana, davant d'un primer augment de casos detectat, ja es va decidir tancar les pistes esportives a l'aire lliure dels barris més afectats.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut