Una dona se sotmet a un examen de les pigues de l'esquena.
A Catalunya es diagnostiquen més de mil casos de melanoma a l'any i la seva incidència està augmentant.
Barcelona

L'Hospital del Mar lidera la recerca d'un nou fàrmac que s'ha demostrat efectiu per tractar el càncer de pell

L'Hospital del Mar lidera la recerca d'un nou fàrmac que s'ha demostrat efectiu per tractar el càncer de pell. Tot i que es tracta d'un estudi molt preliminar, els resultats són esperançadors.

RedaccióActualitzat
L'Hospital del Mar de Barcelona lidera la recerca d'un nou fàrmac que s'ha demostrat efectiu per tractar el càncer de pell.

L'estudi, en què també hi ha participat un hospital de París i un de Londres, s'ha fet amb 52 pacients amb tumors avançats que ja havien esgotat les teràpies habituals. El nou fàrmac que se'ls ha administrat ataca, per primera vegada, simultàniament dues proteïnes clau en la reproducció de les cèl·lules canceroses.

Tot i que es tracta d'un estudi molt preliminar, una de les seves autores, Maria Martínez, assegura que els resultats són esperançadors. "La veritat és que ha demostrat uns resultats molt prometedors, sobretot en una població de pacients amb un tipus de tumor molt específic que és el melanoma, que és un tipus de càncer de pell, pel qual la quimioteràpia estàndard, o clàssica, havia demostrat que quan era un tumor disseminat no tenia grans resultats".

En més d'un 40% dels pacients que han pres aquest medicament s'ha vist que el tumor s'estabilitzava. L'estudi el publica la revista "Clinical Cancer Research".

Anar al contingut