Un passadís de l'hospital del Mar (ACN/Laura Fíguls)

L'Hospital del Mar alerta de la reaparició de pneumònies greus, també en joves

El coordinador de la unitat de Covid a l'hospital, Robert Güerri, diu que els nous contagiats de coronavirus comencen a presentar quadres com els de la primera onada de la pandèmia

Actualitzat

El coordinador de la unitat de Covid a l'Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que les persones que ingressen els últims dies als hospitals per coronavirus són gent més jove que durant la primera onada de la pandèmia i que han reaparegut les pneumònies greus.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que en aquesta "segona onada" el perfil dels ingressats eren casos més joves i més lleus, però ha afegit que "això comença a no ser veritat" perquè ja presenten diagnòstics més complicats:

"Els primers dies semblaven quadres fàcilment controlables, però els últims deu dies veiem que les persones, tot i ser més joves, presenten pneumònies greus. Requereixen oxigen a dosis altes i implica posar en marxa mecanismes de tractament més intensiu"

 

 

Güerri ha alertat que el sistema sanitari es tornarà a tensionar "si no es frena" la tendència actual a l'alça de contagis. Ha constatat que els ingressos pugen "de manera progressiva i significativa".

 

El coordinador de la unitat de Covid a l'Hospital del Mar ha fet una crida a la "conscienciació individual" i a evitar les conductes de risc, com evitar llocs amb aglomeracions de gent, fer ús de la mascareta i mantenir la higiene de mans de manera constant.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va dir al Parlament que el govern es planteja la possibilitat de tancar l'oci nocturn a tot Catalunya per frenar l'expansió de la pandèmia.

Robert Güerri també ha demanat que hi hagi "els màxims mitjans possibles" per poder rastrejar els contagis.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut