L'Hospital de Sant Pau aparta un metge per gravar una pacient despullada

El centre obre un expedient per falta greu a aquest metge, que va dir-li a la pacient que gravava la visita per fer un estudi mèdic

RedaccióActualitzat

Obren un expedient per falta greu a un metge a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. El centre ha apartat aquest metge després que gravés en vídeo una pacient despullada de cintura cap amunt. El doctor li va dir que ho feia per a "un estudi mèdic" i que, si no li importava, gravaria la visita. Però l'estudi va resultar ser fals.

La víctima va anar l'11 de maig a l'hospital per fer-se la prova de la tuberculosi i el metge, resident de primer any, li va demanar si podia gravar la visita per a un presumpte estudi, que va resultar no existir, segons informa l'ACN. La dona explica que el metger tenia una càmera amagada sota un drap en un racó i no li va fer firmar cap consentiment pels drets d'imatge.

La pacient relata al diari Ara que "quan ja feia una estona que m'examinava, em va demanar que em tragués la samarreta, l'única peça de roba que duia a la part superior del cos. Aquell dia jo no duia sostenidors, cosa que ell havia pogut comprovar amb tota seguretat abans de fer-me la petició".

La dona afegeix que el que havia de ser una prova de la tuberculosi "va derivar cap a altres aspectes, com ara preguntes i valoracions sobre la meva salut emocional. El més estrany, en una situació ja de per si del tot irregular, és que ni tan sols havia comprovat els documents que li vaig entregar, ni a l'expedient, on hi deia que era una pacient sospitosa de tenir el Covid-19".

La pacient diu que "quan li vaig recordar" que podia estar contagiada "em va recriminar que no l'hi hagués dit abans". I un cop acabada la visita, afirma que va marxar "amb una gran sensació d'incomoditat i un malestar que encara em dura quan hi penso".

L'Hospital de Sant Pau aparta un metge per gravar una pacient despullada
El centre ha decidit apartar el metge i obrir-li un expedient (ACN/Joana Garreta)


Apartat i expedientat per "falta greu"

El mateix dia de la visita, la víctima va trucar a l'hospital per demanar que esborressin l'enregistrament. El centre va dir-li que no tenia constància de cap estudi i va obrir una investigació per aclarir els fets. Tot seguit, l'hospital va apartar el metge. També el va suspendre de l'activitat docent que desenvolupava a Sant Pau.

La sanció per falta greu que ha proposat la unitat docent pot anar des d'una amonestació fins a una suspensió de sou i feina de fins a 30 dies.

La sanció està en el període d'al·legacions. Segons el mateix diari, el metge implicat va admetre que havia fet la gravació però va argumentar que era per a un documental d'una productora italiana.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut