Sant Celoni

L'hospital de Sant Celoni, referència mundial en la implantació de pròtesis de maluc

Aquest centre aplica una tècnica pionera que redueix les complicacions i accelera la recuperació dels pacients amb noves pròtesis

RedaccióActualitzat

L'hospital de Sant Celoni s'ha convertit en un exemple d'èxit basat en l'aposta per la innovació. Malgrat ser petit, aquest centre és ja tota una referència mundial en les implantacions de pròtesis de maluc. Més de 200 pacients s'han beneficiat de la seva tècnica pionera, que minimitza les complicacions postoperatòries i accelera la recuperació dels pacients. Els avantatges no només són mèdics, sinó també econòmics perquè es redueixen considerablement els dies d'hospitalització.

El millor exemple per conèixer els beneficis d'aquesta tècnica són els pacients. Al Joan li van posar una pròtesi de maluc a l'hospital de Sant Celoni i 45 dies després de passat pel quiròfan va pujar a una bicicleta. Normalment es necessiten uns sis mesos poder fer esport de nou.

En les operacions tradicionals, es tallen els lligaments de l'articulació i són els músculs els que aguanten la pròtesi. A Sant Celoni han buscat la manera de respectar els lligaments i així solucionen les complicacions més habituals. Els seus pacients no tenen luxacions, és a dir, no els surt la pròtesi de lloc i tampoc els queda una cama més llarga que l'altra.

Paradoxalment, el Departament de Salut pretenia que l'Hospital de Sant Celoni deixés de fer cirurgia major i, per tant, també de posar pròtesis de maluc.

"Els resultats són més bons que amb una tècnica clàssica, és una cosa pionera, en un lloc petit i a més a més estalvia diners. És absurd que algú digui 'no ho facis'. I gràcies a això, actualment a l'hospital de Sant Celoni continuem fent pròtesis i cirurgia ingressada. Si no, estaríem fent cirurgia ambulatòria", explica Antoni Salvador, cap de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'hospital de Sant Celoni.

En menys d'un any, han visitat aquest centre català una vintena d'especialistes de grans hospitals nacionals i internacionals perquè els expliquin com han aconseguit escurçar el temps de recuperació. L'equip de Sant Celoni també ha estat convidat al Congrés Europeu del Maluc a Munic per presentar aquesta nova tècnica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut