Foto de família de la presentació dels aparells adquirits per l'Hospital de Palamós, aquest 12 de juny del 2019. (Horitzontal)
Foto de família de la presentació dels aparells adquirits per l'Hospital de Palamós, aquest 12 de juny del 2019. (Horitzontal)

L'hospital de Palamós adquireix sis nou colposcopis per detectar càncers de coll d'úter gràcies a un donatiu d'Oncolliga

ACN Palamós.-La fundació hospital de Palamós (Baix Empordà) ha adquirit sis nous colposcopis per a la detecció de càncer de coll uterí gràcies a un donatiu d'Oncolliga. La compra s'ha pogut fer gràcies a l'aportació de 48.944 euros recaptats a l'Oncotrail 2018,. En aquesta cursa solidària de 100 quilòmetres es van recollir 288.472 euros, 174.303 dels quals s'han destinat a cobrir necessitats de diferents hospitals gironins. Dels sis aparells, un es destinarà a l'hospital i els altres cinc als programes d'Atenció de Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

Els colposcopis són una mena de telescopis d'enfocament pròxim que permeten als metges veure amb detall regions anormals del coll d'úter, a través de la vagina, per poder extreure una biòpsia i enviar-la al patòleg. El donatiu d'Oncotrail se suma als que el centre ja ha rebut en edicions anteriors. En els últims sis anys, han rebut 125.663 euros.

Anar al contingut