Bellvitge

L'Hospital de Bellvitge inaugura un bloc quirúrgic d'última generació

Són 24 sales d'operació on es podran fer cirurgies d'alta complexitat

RedaccióActualitzat

L'Hospital de Bellvitge estrena aquest dilluns un bloc quirúrgic equipat amb tecnologia d'última generació. Són 24 sales d'operació on es podran fer cirurgies d'alta complexitat. Tres són quiròfans híbrids, o sigui, que s'hi poden fer les proves d'imatge i també les intervencions, tot a la mateixa sala. Aquests, de moment, seran únics en tot l'estat.

Les instal·lacions, que han costat 20 milions d'euros i ha visitat aquest divendres el president Torra amb la consellera de Salut, Alba Vergés, substitueixen quiròfans de l'any 72 i se sumen a altres especialitzats, com la cirurgia ambulatòria i l'oftalmologia.

 

 

El subdirector mèdic de l'Àrea Quirúrgica, Álvaro Arkotxa, destaca el gran pas que suposa per a l'hospital:

"Els pacients seran els grans beneficiaris perquè podran ser operats amb la millor tecnologia existent en el mercat mundial. Després hi ha una part que és els professionals. És molt important captar i retenir talent."

 

 

D'aquesta forma, l'hospital podrà incrementar l'activitat i arribar fins a les 21.494 intervencions el 2020, quan la nova àrea estigui a ple rendiment, gairebé mil més que les dutes a terme l'any passat. Això permetrà continuar reduint les llistes d'espera.

Anar al contingut