L'hospital de Bellvitge fa 6 trasplantaments simultanis en una sola nit

S'han fet 3 trasplantaments de ronyó, 2 de fetge i 1 de cor amb la mobilització d'uns 30 professionals
L'hospital de Bellvitge fa 6 trasplantaments simultanis en una sola nit
Barcelona

L'hospital de Bellvitge fa 6 trasplantaments simultanis en una sola nit

S'han fet 3 trasplantaments de ronyó, 2 de fetge i 1 de cor amb la mobilització d'uns 30 professionals
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut
Sis trasplantaments simultanis a l'hospital de Bellvitge gràcies a dos donants

Catalunya és líder mundial en trasplantaments

A l'hospital de Bellvitge s'ha aconseguit una fita mèdica de manera inesperada: fer 6 trasplantaments simultanis en una sola nit gràcies a la donació d'òrgans de dues persones. En la matinada d'aquest dimarts a dimecres, s'han trasplantat 3 ronyons, 2 fetges i 1 cor amb la col·laboració extraordinària de 30 professionals entre cirurgians, anestesistes, infermeres, auxiliars i zeladors.

Les operacions han durat en diversos casos 8 hores i totes han estat exitoses, ja que tots els pacients es troben ara en fase de recuperació postquirúrgica, segons fonts hopitalàries. 

 

Una trentena de professionals sanitaris s'han mobilitzat per als 6 trasplantaments simultanis

 

L'Hospital ha hagut de reaccionar amb rapidesa a l'arribada d'uns òrgans molt esperats que han requerit 6 operacions d'alta complexitat segons Ricard Ramos, cap de guàrdia de l'Hospital Bellvitge:

 

"Lo normal és que es puguin fer 2 o 3 trasplantaments. Però arribar a 6 simultanis és un número força important."

 

Bellvitge va haver de reajustar la plantilla i fer jornades maratonianes excepcionals. En el cas del triple trasplantament de ronyó, per exemple, la unitat hepàtica de l'Hospital Universitari de Bellvitge ha treballat 18 hores sense interrupció.

 

 

 

Bellvitge, hospital líder català en alguns tipus de trasplantaments

 

L'any passat, Bellvitge va ser l'hospital líder de Catalunya en trasplantaments de cor, amb 25 operacions, i de ronyó, amb 170. A més, va ser el segon centre català en trasplantaments de fetge, amb 59 intervencions. Joan Fabregat, responsable de l'equip de trasplantament hepàtic de Bellvitge, apunta que en els primers mesos del 2019 Bellvitge ja ha realitzat 67 trasplantaments:

 

"L'Hospital de Bellvitge té una gran activitat trasplantadora, tant a nivell català com a nivell estatal. L'any passat vam ser el primer en trasplantaments renals, el número 1 en trasplantaments cardíacs i el número 2 en trasplantaments hepàtics."

 

L'arribada inesperada d'òrgans va fer reajustar plantilla i horaris

 

El primer trimestre de l'any, els hospitals catalans han fet un 18% més de trasplantaments que en el mateix període de l'any anterior  i amb 151 trasplantaments per milió d'habitants, Catalunya és líder mundial en aquest tipus d'intervencions, seguida de l'estat de Filadèlfia, als Estats Units.

 

ARXIVAT A:
Salut

VÍDEOS RELACIONATS