Ripollet

L'hora del pati sense futbol: la iniciativa d'una escola per evitar baralles

Els alumnes van decidir canviar el futbol per altres activitats perquè donava molt problemes

Anna LasagaActualitzat

Al pati de l'escola els nens hi passen 525 hores cada curs i són, de fet, hores lectives. Per això, a l'escola Tiana de Ripollet van tenir clar que el pati havia de ser un temps de qualitat i ben aprofitat.

Aquest curs, quan sona el timbre deixen cinc minuts perquè els alumnes comencin a esmorzar. I després treuen guitarres, skates, patinets, xanques... i material per practicar fins a 20 jocs diferents

Es juga a pàdel i a tenis taula, s'escala, es juga a bàsquet, es pinta i es toquen instruments i es balla, molt. El que no hi ha és cap pilota de futbol. L'esport rei donava massa problemes i era la causa de moltes baralles.

En aquest escola fa 8 anys que van engegar el projecte "El pati dels meus somnis" i un dels secrets del seu èxit és una enquesta on escullen quin és el material que més els agrada i el que menys. També se'ls pregunta què és el que més els preocupa, i aquí és on la gran majoria van dir que les baralles causades pel futbol i això va fer que decidissin eliminar-lo.

Francesc Inglada, Siscu, és mestre especialista en Educació Física i l'experiència l'ha sorprès:

"El que em va sobtar molt és que aquell grup gran de nens i nenes que jugaven a futbol no estaven enfadats. No hi ha injustícia perquè veuen els resultats, poden comprovar-ho ells mateixos i s'ha acceptat molt bé."

Les porteries encara hi són perquè si els nens decidissin, de cara al curs vinent, tornar-hi a jugar, es respectaria aquesta decisió. En tot cas, prescindir del futbol al pati aquest any els ha ajudat a descobrir que hi ha moltes més opcions que poden ser tan o més interessants.
 
 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut