Meritxell Batet durant una roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Meritxell Batet durant una roda de premsa posterior al Consell de Ministres
ANÀLISI

L'hora de Meritxell Batet

En els primers gestos de Batet com a nova presidenta del Congrés s'hi concentrarà l'essència de tota la legislatura

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

Fa cinc anys, aquell 2014 en què la política espanyola es va accelerar, Marta Rovira, Jordi Turull i Joan Herrera anaven al Congrés a demanar la competència per poder organitzar un referèndum a Catalunya. Aquest dimarts, Turull hi torna com a diputat des de la presó de Soto del Real. Com Junqueras, Sànchez i Rull. Com Romeva al Senat.

En aquella desena legislatura, en què el PSC va trencar la disciplina de vot del PSOE precisament pel dret a decidir, Meritxell Batet ja era diputada. Ara presidirà una mesa de la cambra que ho serà tot menys decorativa. Ja va dir Marchena que el "problema" era polític i a Batet li toca col·locar les primeres travesses del que vindrà.

La nova presidenta del Congrés és jurista i no farà cap pas sobre la suspensió dels diputats empresonats sense el vistiplau dels lletrats de la cambra. Però els resultats de les generals l'obliguen a mirar cap a l'esquerra i els seus socis d'Unides Podem, que ja avisen que volen una interpretació garantista dels drets dels diputats. En els primers gestos de Batet s'hi concentrarà l'essència de tota la legislatura.

ARXIVAT A:
Judici procésTribunal Suprem
Anar al contingut