El professor Culla, envoltat d'Aragonès, Mas, Montilla i Pujol (Òscar Callau/CCMA)
Barcelona

L'historiador Joan B. Culla rep un emotiu homenatge de mig miler de persones al CCCB

Hi han assistit amics, companys historiadors, professionals dels mitjans de comunicació, alumnes i quatre presidents de la Generalitat: Aragonès, Mas, Montilla i Pujol

RedaccióActualitzat

Amics, companys, alumnes i admiradors de Joan B. Culla s'han reunit aquest dijous al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per homenatjar l'historiador i repassar la seva trajectòria, ara que s'ha jubilat.

Hi han assistit mig miler de persones. Entre elles, els presidents Pere Aragonès, Artur Mas, Jordi Pujol i José Montilla, i molts companys historiadors i periodistes, de qui ha rebut forts aplaudiments.

El retrat acadèmic del professor Culla l'han fet historiadors com Borja de Riquer, que ha dit que Culla és un referent "tant pel que podríem dir la història del temps present com per l'anàlisi i crítica de la política més actual". També li han dedicat paraules altres personalitats com Conxita Mir, Joaquim Nadal o Francesc Vilanova.

"No ha passat endebades per la vida de moltíssima gent, i per això hi ha moltes persones que han tingut la necessitat de venir a dir-li que l'estimen", ha dit el periodista Antoni Bassas, que ha moderat l'acte amb companys de professió com Esther Vera, Mònica Terribas, Vicenç Villatoro, Josep Ramoneda o Joan Manuel Tresserras.

Tots han repassat la seva trajectòria als mitjans de comunicació, com a tertulià i divulgador, i n'han lloat la tasca com a professor durant més de 40 anys a la Universitat Autònoma de Barcelona. També n'han celebrat, sobretot, la ironia esmolada, el pensament independent i la passió pel debat dialèctic.

Culla, de 71 anys, s'ha mostrat emocionat amb l'acte:

"He comprovat que hi ha molta més gent de la que m'imaginava que, a banda de saber qui soc i què he fet a la vida, m'estima. I això, en la meva circumstància actual, és molt reconfortant"

L'historiador durant un moment de l'homenatge (CCMA)
Anar al contingut