L'himne feminista xilè "El violador ets tu" arriba a Tarragona
L'himne feminista xilè "El violador ets tu" arriba a Tarragona

L'himne feminista xilè "El violador ets tu" arriba a Tarragona

Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista
Dones interpreten "Un violador en tu camino" a Tarragona
Dones interpreten "Un violador en tu camino" a Tarragona

Va néixer a Xile el 25 de novembre, i en poc més de dues setmanes s'ha convertit en un fenomen global. La potència de l'himne contra els feminicidis ha trencat fronteres i ha unit dones davant els crims masclistes. De Xile ha saltat a Mèxic, l'Índia i els Estats Units. I a ciutats com Barcelona, Madrid, París i, aquest dissabte, Tarragona.

Més d'un centenar de dones han cantat a cor i escenificat la coreografia reivindicativa "Un violador en tu camino", també coneguda com "El violador ets tu".

 

L'acte estava organitzat pel col·lectiu Chile Despertó del Camp de Tarragona, amb la col·laboració de grups feministes del territori, com el col·lectiu Fridas. La "performance" ha inclòs també consignes en contra del president xilè, Sebastián Piñera.

L'himne feminista té una estrofa que diu "I la culpa no era meva, ni d'on era ni de com anava vestida", i aquests dies s'ha convertit en un nou #metoo a la xarxa, amb milers de denúncies de violacions i assetjament.

Estrenat el el dia 25, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, la cançó és obra del col·lectiu feminista Las Tesis, critiquen la impunitat dels violadors i assassins de les dones i assenyalen com a culpables jutges, capellans, policies i presidents.

La "performance" s'ha fet mundialment famosa i ha arribat fins i tot al Congrés nord-americà de la mà d'Alexandra Ocasio-Cortez.

 

Però també ha provocat reaccions en contra, com la befa d'un equip de futbol de Mèxic. Una mofa que no ha fet més que refermar la convicció de les feministe,s que han respost als jugadors entonant de nou "El violador ets tu".

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut