Una obra de Tiziano i una altra de Cariani són les últimes que han tornat a l'Hermitage de Sant Petersburg
Una obra de Tiziano i una altra de Cariani són les últimes que han tornat a l'Hermitage de Sant Petersburg
Sant Petersburg

L'Hermitage recupera les obres en préstec i deixa de fer exposicions a Europa i els EUA

Més de 700 obres que el museu tenia repartides per pinacoteques de tot el món ja han tornat a Sant Petersburg

El Museu Hermitage de Sant Petersburg deixarà de fer exposicions a Europa i els Estats Units almenys durant un any. Ho justifiquen per la difícil situació política internacional després de la invasió russa d'Ucraïna --campanya militar per a ells-- i les sancions d'Occident a Rússia.

A la pàgina web del museu s'informa que "l'Hermitage estableix una moratòria d'un any a les exposicions a Europa i els Estats Units". A més, confirmen que totes les obres i col·leccions propietat del museu ja han tornat a Rússia, malgrat les dificultats relacionades amb les sancions internacionals.

En la nota, l'Hermitage assegura, amb uns termes que recorden els comunicats del ministeri de Defensa rus, que el museu ha completat l'última ronda de la seva "ofensiva cultural i educacional a Europa".

Les sancions han complicat el retorn dels més de 700 peces que fins ara tenia el museu repartides en ciutats com París, Brussel·les, Londres i Roma.

Moment en què un camió porta les obres de Tiziano i Cariani dins el museu
Moment en què un camió porta les obres de Tiziano i Cariani al museu (Museu de l'Hermitage)

La institució cultural precisa que els últims quadres que han tornat a les sales de l'Hermitage a Sant Petersburg són "Retrat d'una jove", de Tiziano, i "La temptació", de Giovanni Busi (Cariani), que des del 21 de juny ja són al museu.

L'Hermitage recorda que l'anterior moratòria en la cessió d'obres i exposicions a altres museus va ser el 1990, en aquella ocasió per problemes de seguretat.

 

ARXIVAT A:
MuseusRússia
Anar al contingut