Imatge del projecte del Museu Hermitage a Barcelona
Imatge del projecte del Museu Hermitage a Barcelona

L'Hermitage es vol quedar a Barcelona, sense moure's de la bocana del port

Defensa que el planejament urbanístic "s'ha treballat conjuntament amb el Port de Barcelona durant mesos" i que "inclou un informe de mobilitat"

Actualitzat

Els impulsors del projecte del museu Hermitage a Barcelona mantenen la voluntat de quedar-se a la capital catalana. Ho han dit dos dies després que l'Ajuntament de Barcelona tombés el projecte.

Es mostren "sorpresos" per la decisió del consistori barceloní i diuen que el procés que han seguit s'ha fet de la mà de les administracions.

A més, també destaquen que l'informe de mobilitat, un dels que ha provocat la decisió de l'Ajuntament, no els és desfavorable.

Insisteixen que aquesta subseu de l'Hermitage aportarà impuls econòmic i cultural a la ciutat.

En un comunicat expliquen que mantenen la voluntat d'emplaçar el museu, com havien projectat, a la Nova Bocana del port.

També han dit que esperen rebre la resolució formal per saber "el contingut i motivació" així com la resolució de l'Autoritat Portuària de Barcelona, propietària de la parcel·la on es preveia la ubicació del futur museu.

 

Ubicació de l'Hermitage Barcelona, al costat de l'Hotel Vela, que l'Ajuntament ha tombat


En el comunicat, argumenten que la tercera modificació al Pla Especial de la Nova Bocana del Port es va aprovar en el ple municipal l'abril de 2018 amb els vots a favor grup municipal Demòcrata, Cs, ERC, PSC, PP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy.

"Aquest planejament urbanístic, treballat conjuntament amb el Port de Barcelona durant mesos, donava el vistiplau a l'ús cultural i incloïa un informe de mobilitat que validava qualsevol dels usos del pla, tant comercials com culturals."


La negativa del govern municipal

La segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, va manifestar dilluns passat que l'equip de govern no podia autoritzar ni donar el seu vistiplau al projecte de l'Hermitage al port.

Sanz va argumentar la posició del govern municipal en base a quatre informes tècnics que desaconsellaven instal·lar el museu al port de la ciutat.

Tot i això, Sanz va assenyalat que com qualsevol altre projecte l'analitzaran si incorpora els elements dels quatre informes sobre urbanisme, mobilitat, sostenibilitat econòmica i cultura.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit aquest dimecres que hi ha ubicacions alternatives a la ciutat perquè es pugui instal·lar l'Hermitage.

"Si hi ha interès cultural per l'Hermitage, podem trobar un lloc alternatiu."

Collboni ha afegit que l'Ajuntament està a favor de les iniciatives culturals privades però que en aquest cas la la proposta era per instal·lar-se en sòl públic.


L'oferta madrilenya

El comunicat dels representants de l'Hermitage expressant la voluntat de quedar-se a Barcelona s'ha donat a conèixer el mateix dia que Madrid s'ha postulat per ser la seu alternativa del museu si no es fa a Barcelona.

Tot i que el consistori barceloní va oferir reubicar i reformular el projecte perquè es mantingui a la ciutat, la responsable de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, ha dit que vol parlar amb representants de la pinacoteca per oferir-los anar a la capital d'Espanya.

 

ARXIVAT A:
ArtUrbanisme
Anar al contingut