L'Hèrcules aigualeix la Diada al Barça i s'emporta el triomf del Camp Nou amb dos gols de Valdez (0-2)

El debut del Barça a l'estadi a la Lliga no podria haver estat pitjor. L'Hèrcules d'Esteban Vigo ha fet saltar la sorpresa de la jornada i s'ha emportat els tres punts del Camp Nou gràcies a dos gols de Nelson Valdez. El futbolista paraguaià ha sabut aprofitar dues badades dels culers i ha sorprès un Camp Nou contagiat en l'inici per la celebració de la Diada i incrèdul després en veure's superat per un nouvingut a Primera Divisió. Tot i rascar el 80% de possessió i tot i merèixer marcar després de crear algunes bones ocasions, l'equip de Guardiola no ha sabut trobar la solució als paranys tàctics dels alacantins. Mascherano, que no ha tingut un bon dia -ha estat amonestat i substituït al descans-, ha fet el seu debut amb el Barça.

Tot i dominar durant tota la primera part, el Barça ha hagut de veure com l'Hèrcules s'avançava en la primera ocasió de què ha disposat, al minut 26. Una pilota llunyana penjada per Drenthe i pentinada per Abel Aguilar dins de l'àrea, després de superar una imprecisa defensa blaugrana, no va poder ser aturada per Víctor Valdés, que ha deixat l'esfèrica en safata a Valdez que, a porteria buida, feia saltar la sorpresa al Camp Nou. Abans, els barcelonistes podrien haver marcat en qualsevol de les dues bones ocasions de què han disposat, a les botes de Villa i Bojan, que ha actuat d'inici a la punta. Després del gol, els blaugranes han intensificat les accions ofensives, però sense encert. Un xut alt de Villa, una rematada de cap molt ajustada de Piqué i un nou error de Bojan a centrada d'Adriano, han estat les millors opcions abans del descans.

Al descans Bojan i Mascherano -l'argentí tenia una targeta groga després d'aturar un contraatac dels alacantins- han deixat el seu lloc al camp a Pedro i Xavi respectivament. De fet, aquests dos futbolistes han protagonitzat la primera jugada de perill del segon temps, amb el canari centrant i l'egarenc rematant, amb la cama dreta, per sobre la porteria de Calatayud. En els primers compassos de la represa, el Barça seguia amb el seu particular monòleg, tot i que amb imprecisió a l'hora de fer la darrera passada. Però quan semblava que els homes de Guardiola començaven a rondar l'empat, l'Hèrcules ha marcat el segon gol en la seva segona ocasió perillosa. Novament el paraguaià Nelson Valdez, en el dia del seu debut, ha batut Valdés, rematant un sorprenent contraatac després d'una centrada de Gomes. Era el minut 58.

Intents estèrils de remuntada

Estupefacte en veure com l'Hèrcules havia tret rendiment de dues accions aïllades, al conjunt blaugrana li ha costat reaccionar un cop s'ha vist clarament per sota en el marcador. L'excessiva mobilitat i la poca profunditat han estat els principals problemes d'un equip desdibuixat que ha vist com Kiko, que ha entrat substituint Valdez, ha pogut fer el tercer (minut 69). Quan s'hi ha apropat, el conjunt de Guardiola ha topat amb un inspirat Calatayud, que en les bones ocasions dels culers en la darrera mitja hora, sempre de Messi, Villa, Iniesta o Pedro, ha pogut evitar el gol. Tot i això, potser per la falta de frescor provocada pels compromisos internacionals, l'equip blaugrana s'ha rendit abans d'hora i no es pot dir que hagi lluitat amb intensitat fins el final. De fet, quan faltaven dos minuts per acabar, Valdés ha tret miraculosament un xut de Trezeguet quan el gol ja estava cantat.

La Diada, present abans del partit

En els minuts previs al partit, amb motiu de la Diada, s'ha desplegat una senyera de grans dimensions a sobre la gespa del Camp Nou. A continuació, un cor ha cantat "Els Segadors" i un grup de trabucaires han disparat els seus trabucs.

Guardiola: "Ens ha faltat intensitat"

El tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha admès després del partit que a l'equip "li ha faltat ritme i intensitat". "No hem sabut trobar passadissos interiors i davant equips tan solidaris sempre és difícil si no tens precisió", ha explicat el tècnic culer. Sobre si el "virus FIFA" ha afectat l'equip en el partit davant l'Hèrcules, Guardiola no ha volgut buscar excuses. "Sempre hi ha hagut aturades i no per això hem deixat de guanyar", ha expressat.