El glifosat es podrà utilitzar a la Unió Europea cinc anys més
El glifosat es podrà utilitzar a la Unió Europea cinc anys més

L'herbicida glifosat estarà autoritzat cinc anys més a la Unió Europea

Divuit països hi han votat a favor aquest dilluns

RedaccióActualitzat

Els estats membres de la Unió Europea han aprovat una pròrroga de cinc anys per a l'herbicida glifosat. Divuit països hi han votat a favor, nou en contra i un s'ha abstingut.

D'aquesta manera, l'aprovació obté la majoria requerida, a diferència del què va passar el 9 de novembre, quan cinc països es van abstenir, impedint així assolir una majoria del 55% dels estats membres que representessin el 65% de la població.

El glifosat és l'herbicida més venut del món i el comercialitza la multinacional nord-americana Monsanto. L'any 2015 la International Agency for Cancer Research, que depèn de l'Organizacció Mundial de la Salut, el va classificar com "probablement cancerígen per a humans". En canvi, l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària va publicar un altre informe en què afirmava que era improbable que el glifosat representés un rsic de càncer per humans.

El dilluns dia 20 es va presentar al Parlament Europeu una sol·licitud perquè es prohibís l'herbicida i perquè hi hagués més transparència en les avaluacions de plaguicides. La iniciativa per demanar-ho havia recollit més d'1,3 milions de signatures.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut