Des de fa un parell de mesos, els conductors són observats nit i dia des del cel

L'helicòpter de Trànsit torna a multar i ho fa amb una tecnologia pionera a tot l'Estat

El ritme de sancions és d'unes 200 cada mes, la gran majoria relacionades amb el mal ús del mòbil

Actualitzat
TEMA:
Trànsit

L'helicòpter de trànsit torna a volar després d'un llarg temps sense fer-ho per uns problemes jurídics entre les empreses licitadores. Des de fa un parell de mesos, els conductors són observats cada dia des del cel.

Ho fa amb una tecnologia més innovadora, pionera a l'Estat, que envia en temps real les imatges que grava al centre d'informació viària de Catalunya.

 

L'ús de l'helicòpter és molt important per controlar infraccions relacionades amb el mòbil

Segons Meritxell Castañé, agent de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, el nou aparell té molts avantatges

"És millor perquè la visió del trànsit és molt més àmplia i es poden detectar infraccions que des de terra no es veuen."

A banda de gravar amb gran precisió a través d'aquesta càmera, l'helicòpter incorporarà aquest any un radar per controlar l'excés de velocitat de diferents vehicles que circulin simultàniament per un mateix tram.

 

L'òptica de les càmeres de l'helicòpter és la més innovadora de tot l'Estat pel que fa al control del trànsit

 

El ritme de sancions de l'helicòpter és de gairebé 200 al mes, ja que vola a qualsevol hora del dia i de la nit. Una eina amb què es vol dissuadir els infractors i també contribuir a rebaixar el nombre d'accidents.

La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, va dir quan l'helicòpter va deixar de funcionar que era molt important per detectar conductors fent ús del mòbil "gràcies a les òptiques d'última tecnologia amb què va equipat".

Cotxes espiell molt eficaços

Una altra eina que s'ha recuperat per dissuadir els infractors són el que es coneix com a cotxes espiell: vehicles sense logotip que es mouen pels trams més transitats.

 

Una altra eina molt útil per detectar infraccions és l'ús de cotxes sense logotip

Com que passen desapercebuts entre la resta de conductors, les infraccions es detecten ràpidament, segons Antoni Vilafranca, inspector en cap de Trànsit a Tarragona, "sobretot les relacionades amb l'ús dels mòbils".

Quan la patrulla veu l'infractor, l'avança fent servir un rètol lluminós i li demana que s'aturi. La multa és immediata. En el cas de fer servir el GPS del mòbil, per exemple, són 200 euros de multa i 3 punts del carnet.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut