L'habitatge i l'urbanisme marquen el penúltim dia de la campanya electoral pel 28M

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona han presentat les seves propostes en aquest tema

RedaccióActualitzat

Propostes dels candidats a l'alcaldia de Barcelona sobre habitatge i urbanisme, un tema que, segons les enquestes, és un dels que més preocupen els ciutadans. I que els partits han aprofitat per entrar-hi en el penúltim dia de campanya d'aquest 28M

Esquerra Republicana reivindica el seu paper en matèria d'habitatge, tant a Catalunya com a l'estat. Ernest Maragall ha anunciat que, si arriba a l'alcaldia de Barcelona, convocarà una cimera amb tots els agents socials i econòmics, i institucions, per posar en marxa, immediatament, una fàbrica d'habitatge.

A la tarda, Maragall ha criticat que Jaume Collboni s'hagi proclamat hereu de Pasqual Maragall. El candidat d'ERC ha dit que l'alcaldable socialista "és hereu dels qui el van traïcionar, abandonar, marginar, negar i rebutjar".


A Manresa, el líder del PSC, Salvador Illa, ha reivindicat el vot al PSC com el "vot útil" per fer una política útil.

Des del bell mig de Ciutat Meridiana, i a 48 hores que acabi la campanya, Jaume Collboni ha presentat avui el seu pla de barris en un acte sense veïns, únicament amb candidats de la seva llista. La promesa del PSC: destinar 750 milions d'euros a equipaments, habitatge i manteniment.


Xavier Trias ha presentat vuitanta mesures per als vuitanta primers dies de mandat per capgirar -assegura- la situació actual de Barcelona, des de la neteja fins a promoure l'ús del català. Considera la Sagrera un dels grans projectes amb zona verda, habitatges i hotels. Recuperarà els interiors d'illa, però frenarà els eixos verds de Colau.

A Vic, Junts s'ha reivindicat com la força més lleial a l'1-O i insta a recuperar-ne l'esperit davant dels que s'han resignat. La presidenta del partit, Laura Borràs, ha acusat Pere Aragonès de fulminar la independència.


Les superilles han estat precisament un dels projectes pels quals més de 250 personalitats internacionals han donat suport a la candidatura d'Ada Colau. Entre ells, els alcaldes de Londres i Milà o Noam Chomsky. Colau ha aprofitat per defensar que són l'única força que aplicarà amb determinació la nova llei d'habitatge espanyola, que entra en vigor aquest divendres. 

A Mollet, Jéssica Albiach ha afirmat que els Comuns defensen soterrar les vies del tren, mentre que socialistes i Junts són partidaris del Quart Cinturó.


 

El candidat del PP per Barcelona Daniel Sirera, ha insistit en la crida a aglutinar el vot de dreta i d'extrema dreta. Ho ha fet amb un vídeo que ja ha obtingut resposta.

La candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha reclamat un paper més actiu de la Guàrdia Urbana en les desocupacions i un acompanyament jurídic i administratiu als propietaris afectats.

Des de la Bonanova, davant les cases ocupades El Kubo i La Ruïna, Valents ha proposat fer un cens de tots els edificis ocupats a Barcelona. L'alcaldable, Eva Parera, ha promès que, si és escollida, desallotjarà i enderrocarà l'edifici ocupat de Can Vies, a Sants.

Aquest és un resum del que han dit:


Unes 300 persones han assistit a l'acte de final de campanya de la CUP a Barcelona, en què han fet una crida perquè l'extrema dreta no entri a l'Ajuntament.

L'alcaldable d'Ara Pacte Local a Mollerussa i secretari general adjunt del PdeCAT, Marc Solsona, aspira a una quarta majoria absoluta perquè el partit mantingui l'única capital de comarca que governa després que la majoria d'alcaldes convergents fessin el pas a Junts.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023ERCPSCJuntsEn comú
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut