Models de pantalla doble de mòbils LG, exposats a Berlín

LG es retira del negoci dels mòbils i ja no anirà al Mobile de Barcelona

A partir de l'estiu deixarà de fabricar dispositius mòbils, tot i que mantindrà el servei d'atenció al client i actualitzarà el software i el sistema operatiu

La companyia sud-coreana LG, que va arribar a ser el tercer fabricant mundial de telèfons mòbils, ha anunciat aquest dilluns en un comunicat que es retira d'aquest mercat tecnològic després d'acumular unes pèrdues de 3.750 milions d'euros en els últims cinc anys i que, per tant, ja no assistirà al Mobile World Congress que se celebrarà a Barcelona a finals de juny.

En el comunicat, LG explica que després d'analitzar tot el seu catàleg de productes ha decidit tancar el negoci dels mòbils per "explorar i desenvolupar noves vies d'innovació". Assegura que ha estat una "decisió difícil però necessària" per adaptar-se al mercat actual.

LG surt així d'un mercat altament competitiu, el de la telefonia mòbil, amb la gamma alta dominada per Apple, Samsung i alguns fabricants xinesos, i una gamma baixa controlada també bàsicament per empreses xineses, com ara Huawei i Xiaomi.

A partir de l'estiu, LG deixarà de fabricar dispositius mòbils i centrarà els seus recursos en altres àrees tecnològiques com ara els components per a vehicles elèctrics, la futura tecnologia 6G, la robòtica, la domòtica o la intel·ligència artificial.

 

El model Wing d'LG, en una botiga de Seül (Reuters)

Continuarà donant servei

LG no traurà cap nou model de mòbil, però mantindrà els serveis per als terminals actuals, que seguiran disponibles per a la compra i mantindran el servei d'atenció al client, així com actualitzacions de software i sistema operatiu. La data efectiva de tancament del negoci és el 31 de juliol del 2021.
           
Segons LG, la companyia treballarà de forma estreta amb proveïdors i socis per "garantir la màxima transparència en la dissolució del negoci mòbil".

Per solucionar els dubtes dels usuaris sobre què passarà amb el telèfons mòbils que ja han adquirit, la companyia ha publicat a la seva pàgina web una llista de respostes a les preguntes més freqüents.

 

LG diu que seguirà oferint servei al seus usuaris de mòbil (Reuters)

No anirà al Mobile

Després de l'anunci que ja no fabricarà més mòbils, LG ha confirmat també que no assistirà al Mobile World Congress que se celebra a Barcelona del 28 de juny a l'1 de juliol perquè "no hi ha res a presentar", i no tindria sentit ser al congrés sense cap producte nou a llançar.

La baixa d'LG se suma a la d'altres gran operadores del sector. Fa només quatre dies, Google va anunciar també que no anirà a Barcelona, seguint així els passos d'Ericsson, que va ser la primera companyia que va comunicar la seva absència al Mobile, i altres grans empreses com British Telecom, Facebook, Sony, Oracle o Nokia.
 

Tot i aquest degoteig de baixes, els responsables del Mobile ja van dir que el congrés es farà. John Hoffman, conseller delegat de GSMA, va defensar en una entrevista a TV3 que preveuen de totes totes un congrés presencial: "El pla B és el mateix que el pla A: farem l'MWC presencialment a finals de juny a Barcelona."

ARXIVAT A:
Mobile World CongressTecnologia
Anar al contingut