Washington

L'FMI preveu un alentiment del creixement econòmic a Espanya per culpa de la pressió hipotecària

El Fons Monetari Internacional (FMI) preveu una desacceleració del creixement econòmic a Espanya a causa de l'elevat endeutament i els conflictes del mercat de l'habitatge, segons ha fet saber l'organisme en un informe sobre l'economia espanyola. Concretament, l'entitat alerta que "una consolidació més forta de l'esperada del balanç, una possible correcció en les elevades valoracions dels actius immobiliaris i la necessitat d'augmentar la competitivitat respecte a la UE, ja que encara hi ha rigideses, podrien portar com a conseqüència un període llarg de creixement lent".

Actualitzat
Per prevenir aquest escenari, l'organisme dirigit per Rodrigo Rato recomana a Espanya "salvaguardar l'estabilitat pressupostària", a més de millorar la competitivitat a través de l'increment de la productivitat, "reduir el diferencial d'inflació respecte a l'eurozona" i "preservar l'estabilitat del sector financer".

De fet, el Fons Monetari Internacional ja ha previst que l'economia espanyola creixerà aquest any tres dècimes menys que el 2006.
Anar al contingut