Christine Lagarde, directora de l'FMI (Reuters)
Christine Lagarde, directora de l'FMI (Reuters)
Washington

L'FMI eleva les previsions de creixement per a Espanya fins al 3,1% el 2016

La previsió de creixement puja cinc dècimes més del que es va calcular fa tres mesos

RedaccióActualitzat

El Fons Monetari Internacional, l'FMI, preveu que Espanya creixerà per sobre del 3'1% aquest 2016, cinc dècimes més del que va calcular fa tres mesos, i començarà una moderació el 2017. D'aquesta manera, pel que fa a creixement, Espanya es manté al capdavant de les principals economies de la zona euro. De tota manera, en l'informe "Perspectives econòmiques globals", l'FMI adverteix de la progressiva moderació a mitjà termini del ritme de creixement cap al potencial actual del voltant de l'1,5% anual.

La previsió per aquest any és una mica superior a la que feia el govern espanyol, que la situava en el 2'9%, i la de l'any que ve és una dècima inferior.

Ja fa dues setmanes el portaveu de l'FMI, Gerry Rice, va dir que no veia "indicis d'un impacte negatiu en el creixement d'Espanya" pel fet de no tenir un govern definitiu.

La mala notícia és que Espanya continuarà amb una de les taxes d'atur més altes de la zona euro. Malgrat que continua amb un descens progressiu, es preveu que acabarà el 2016 amb un 19,4% i, el 2017, amb un 18%. L'any passat, l'atur va ser del 22,1%.

 

Anar al contingut