Washington

L'FMI aposta per apujar els impostos als rics i el salari mínim per reduir desigualtats

L'FMI ha advocat per una pujada d'impostos als més rics, i també del salari mínim universal, com a mesures per reduir la creixent desigualtat en els ingressos

RedaccióActualitzat

El Fons Monetari Internacional tanca l'assemblea anual a Washington tot assegurant que l'economia global s'està enfortint, arran d'un repunt notable en el comerç, la inversió i la confiança. De tota manera, l'FMI manté la preocupació per la baixa inflació.

A diferència de les seves receptes habituals, l'FMI ha advocat per una pujada d'impostos als més rics, i també del salari mínim universal, com a mesures per reduir la creixent desigualtat en els ingressos.

El document final de l'assemblea adverteix que la recuperació econòmica encara no és completa, perquè a la majoria de les economies avançades la inflació continua per sota de l'objectiu, i el creixement potencial continua sent feble a molts països.

El Fons ha alertat del perill de formació de bombolles financeres, arran de l'estímul monetari prolongat en les economies avançades i la baixa productivitat; tot plegat provoca que la inflació es trobi sota l'objectiu fixat.

 

Anar al contingut