L'FBI vincula Corea del Nord al criptorobatori de 600 milions del videojoc Axie Infinity
Bona part dels fons robats corresponen a la criptomoneda Ethereum (Pixabay)

L'FBI vincula Corea del Nord al criptorobatori de 600 milions del videojoc Axie Infinity

Segons l'ONU, l'obtenció il·lícita de criptomonedes és una font important de finançament per al programa nuclear i balístic de Pyongyang

L'FBI ha vinculat un grup de hackers vinculats al govern de Corea del Nord al robatori de 620 milions de dòlars en criptomonedes del videojoc en línia Axie Infinity.

En un comunicat emès a través dels seus canals oficials, l'agència d'investigació nord-americana ha revelat que sap qui hi ha darrere del ciberobatori: "mitjançant la nostra investigació, hem pogut confirmar que el Lazarus Group i l'APT38, ciberactors associats a la República Popular Democràtica de Corea, són responsables del robatori de 620 milions de dòlars en Ethereum denunciat el 29 de març".

Els pirates informàtics s'haurien infiltrat al sistema "blockchain" del joc, en què els jugadors reben recompenses que poden intercanviar per criptomonedes o diners en efectiu.
 

El criptorobatori més gran mai registrat

Sky Mavis, l'empresa que ha desenvolupat el joc, va assegurar a finals de març que havien descobert un ciberatac que va resultar en el robatori d'uns 620 milions de dòlars en criptomonedes (uns 573 milions d'euros). Es tracta del criptorobatori més gran que s'ha registrat mai.

Ronin Network, una xarxa especialitzada en jocs vinculada a la criptomoneda Ethereum, va explicar a través del seu blog que el robatori hauria passat el 23 de març. Els hackers s'haurien endut un botí de 173.600 ethereums i 25,5 milions de dòlars en USDC, una criptomoneda estable vinculada al dòlar nord-americà.

Compromesa la seguretat de les transaccions per blockchain

Una blockchain, que en anglès vol dir "cadena de blocs", és una base de dades on s'enregistra la informació de les transaccions de valor entre usuaris en forma de blocs enllaçats per protegir la seguretat i la privacitat.

Ronin, la blockchain que utilitza Axie Infinity, hauria vist compromesa la seva seguretat quan els hackers van piratejar els "nodes validadors", els mecanismes que han de garantir la seguretat de les transaccions.

Els delinqüents en van tenir prou d'aconseguir les claus criptogràfiques privades de cinc dels validadors per poder robar els criptoactius.

Hackegen el videojoc Axie Infinity i roben més de 600 milions de dòlars en criptomonedes

El robatori està vinculat al popular videojoc de blockchain Axie Infinity (Europa Press/Sky Mavis) (Europa Press/Sky Mavis)

Finançament per al programa nuclear nord-coreà

Segons un informe emès per l'ONU aquest mes de febrer, els robatoris de centenars de milions de dòlars en criptomonedes suposen una font important de finançament per al programa nuclear i de míssils balístics de Pyongyang.

En aquest sentit, l'FBI apunta en el seu comunicat que seguirà combatent els atacs cibernètics de Corea del Nord:

L'FBI continua lluitant contra l'activitat cibernètica maliciosa, inclosa l'amenaça que suposa la República Popular Democràtica de Corea per als Estats Units i els nostres socis del sector privat.

D'acord amb un informe de l'empresa especialitzada en criptomonedes Chainalysis, Corea del Nord hauria aconseguit durant el 2021 400 milions de dòlars en robatoris de criptomonedes.

Des del 2006, Corea del Nord ha estat subjecte a sancions de l'ONU, que el Consell de Seguretat ha endurit al llarg dels anys en un esforç per localitzar el finançament dels programes nuclears i de míssils balístics de Pyongyang.

 

ARXIVAT A:
Corea del NordVideojocsCriptomonedes
Anar al contingut