Washington

L'FBI investiga per frau quatre bancs i societats implicats en la crisi de les "subprimes"

L'FBI engega una investigació per frau hipotecari sobre quatre bancs i societats implicats en la crisi financera de les "subprimes". Les empreses investigades són Fannie Mae, Freddie Mac, AIG i Lehman Brothers, a més dels seus executius. Es considera que podrien haver comès un gran frau hipotecari. Mentrestant, continuen les negociacions entre el govern dels Estats Units i les cambres legislatives per enllestir el pla de rescat pel sistema financer.

Actualitzat
L'FBI investiga quatre entitats financeres nord-americanes implicades en la crisi hipotecària, segons mitjans de comunicació dels Estats Units. La notícia coincideix amb l'anunci del famós multimilionari Warren Buffet d'invertir uns 3.400 milions de dòlars en Goldman Sachs.

La decisió ve després que aquest banc inversor anunciés que es convertiria en un de comercial i així poder-se acollir al pla de rescat del govern nord-americà. Un pla, per cert, que els congressistes nord-americans reben amb escepticisme. Així ho van poder comprovar el secretari del Tresor i el cap de la Reserva Federal, en comparèixer al Capitoli. Tots dos van insistir a arribar a un acord ràpid, per poder afrontar la crisi del sistema financer dels Estats Units.

Però, a falta d'acord entre el Departament del Tresor i la Cambra de Representants, la Borsa de Nova York va continuar aquest dimarts immersa en el desànim. El Dow Jones va tancar amb una pèrdua de l'1,47% i es va quedar per sobre dels 10.800 punts.
Anar al contingut