L'FBI demana ajuda per identificar les víctimes del principal assassí en sèrie dels EUA

Samuel Little ha confessat més de 90 assassinats masclistes a dones en situació vulnerable a més de 14 estats
L'FBI demana ajuda per identificar les víctimes del principal assassí en sèrie dels EUA

L'FBI demana ajuda per identificar les víctimes del principal assassí en sèrie dels EUA

Samuel Little ha confessat més de 90 assassinats masclistes a dones en situació vulnerable a més de 14 estats
Redaccció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista
L'FBI demana ajuda per identificar les víctimes del principal assassí en sèrie dels EUA
Dibuixos de les víctimes, segons la descripció de Samuel Little ( FBI)

Samuel Little, de 78 anys, podria ser declarat l'assassí en sèrie més prolífic de la història dels Estats Units, després de confessar fins a 93 assassinats, dels quals la policia n'ha verificat més de 50. Condemnat a cadena perpètua per tres assassinats a Califòrnia, podria ser el responsable de delictes a 14 estats entre el 1970 i el 2005. Ara l'FBI demana ajuda per identificar més víctimes ves.

 

L'FBI està treballant amb el Departament de Justícia, els Rangers de Texas i desenes d'organismes estatals i locals per combinar les confessions de Little amb casos sense resoldre de dones assassinades entre el 1970 i el 2005, de Califòrnia a Florida.

Little va ser arrestat en un refugi per a sensesostres de Kentucky el setembre del 2012 i extradit a Califòrnia, on se'l buscava per una acusació d'estupefaents. Un cop va ser en presó preventiva, els detectius del Departament de Policia de Los Angeles van obtenir una prova d'ADN que el va relacionar amb tres homicidis no resolts del 1987 i el 1989 i el van acusar de tres assassinats.

Per aquests delictes, Little es va declarar no culpable, però va ser condemnat l'any 2014 a tres penes de cadena perpètua.

 

Més de quatre dècades de delictes sense ser detectat

Els crims es remunten a la dècada dels 70 i els 80, fins a l'any 2005, i hi ha víctimes a 14 estats. La majoria eren dones en situació vulnerable.

De les 93 confessions, l'FBI ha pogut confirmar que Samuel Little és el responsable de 50 assassinats. La majoria de víctimes eren treballadores sexuals, drogoaddictes o dones transgènere. Les seves morts es van qualificar com a accidentals o causades per les addiccions. Molts dels cossos no es van poder identificar i les morts no es van investigar.

Els investigadors el defineixen com un psicòpata amb molta memòria, que explica una gran quantitat de detalls de tots els crims i les seves víctimes.

De fet, les seves descripcions i dibuixos han de servir per ajudar a identificar les víctimes.

Imatges facilitades per l'FBI

 

Els especialistes diuen que no dona cap senyal de penediment pels seus crims.

 

L'FBI demana la col·laboració ciutadana

L'FBI ha fet públics vídeos de les confessions i els dibuixos de les dones assassinades i ha demanat a la població si algú les recorda i pot aportar dades per a la investigació i si les pot identificar.

 

Els investigadors assenyalen que, tot i que n'hi ha detalls molt precisos, fa molts anys dels fets i potser són inexactes. Adverteixen que Little potser dona detalls incorrectes i que no es pot desestimar qualsevol vincle que tingui relació amb víctimes potencials.

 

Confessió a canvi d'un trasllat

El detectiu James Holland va trobar semblances entre les tres víctimes de Califòrnia i una a Odessa, a Texas. Van comprovar que Little era a la zona les dates de la mort d'aquesta dona i van decidir anar a entrevistar-se amb ell la primavera del 2018.

Aprofitant que havia demanat un trasllat de presó, li van demanar col·laboració a canvi del trasllat.

Després de guanyar-se la seva confiança, Little va començar a detallar ciutats i estats i va dir quantes dones havia mort, fins a arribar als 93 assassinats.

Després de confessar, el van traslladar de la presó de Los Angeles a una de més tranquil·la a Texas.

ARXIVAT A:
Violència masclista

VÍDEOS RELACIONATS