La reaparició de l'extrema dreta durant les manifestacions contra la independència

Partits com Plataforma per Catalunya i Democracia Nacional són a totes les mobilitzacions

RedaccióActualitzat

En l'actual context polític, els grups d'extrema dreta s'han fet més visibles, i participen en moltes manifestacions contra la independència.

Aquestes manifestacions de vegades acaben amb agressions, i des d'alguns àmbits, es critica la impunitat amb què actuen els atacants.

Formacions com Plataforma per Catalunya i Democracia Nacional es deixen veure en aquests actes a favor de la unitat d'Espanya. Alguns d'aquests actes han acabat amb incidents. L'últim va passar diumenge a Mataró.

Xavier Casals, doctor en Història i professor de la Facultat Blanquerna:

"El que estem veien és com el nacionalisme espanyol ha recuperat vigor en aquests moments i lògicament, els seus extrems cobren més dinamisme."

La pregunta és si aquesta irrupció de l'extrema dreta contra l'independentisme té a veure amb les agressions que s'han vist al carrer, com la de diumenge a Mataró o la batalla campal de la plaça de Catalunya.

Jordi Borràs, fotoperiodista expert en extrema dreta:

"És un fenomen molt més preocupant perquè ja no estem parlant de què les agressions estiguin fetes per militants neonazis o feixistes sinó que les agressions estan fetes per militants o simpatitzants de partits anomenats constitucionalistes."

Només una petita part de les agressions, com la que va tenir lloc al metro de Barcelona després de la manifestació del 8 d'cotubre, arriben als jutjats, i en aquest cas, l'Ajuntament s'hi ha presentat com a acusació.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàExtrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut