Incidents en el moment de la cavalcada
Incidents en el moment de la cavalcada
València

L'extrema dreta boicoteja les Magues de Gener de València

La cavalcada se celebra amb l'objectiu de recuperar l'esperit de la Festa de la Infància que es va fer a València quan va ser capital de la República el 1937

RedaccióActualitzat

La cavalcada Magues de Gener ha recorregut aquest diumenge els carrers del centre de València entre els aplaudiments de centenars de persones que han acudit a presenciar la desfilada i els intents de boicot protagonitzats per membres de grups de l'extrema dreta, encara que no hi ha hagut incidents destacats.

La cavalcada, que se celebra per tercer any consecutiu organitzada per la Societat Coral del Micalet, amb l'objectiu de recuperar l'esperit de la Festa de la Infància que va tenir lloc en aquesta ciutat quan va ser capital de la República el 1937, ha començat abans de les 12 del migdia.

Membres de l'extrema dreta, convocats en els últims dies a través de missatges per Whatsapp, han fet una xiulada i han proferit crits de "fora" mentre aixecaven banderes de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, sota una forta presència policial. Mentrestant els assistents a l'acte d'avui aplaudien i cridaven "Que visquin les reines magues!".

La desfilada ha acabat a la plaça de l'Ajuntament de València, on les magues, que representen la igualtat, la llibertat i la fraternitat, han estat rebudes per l'alcalde, Joan Ribó, entre crits de "pau i cultura", i després tots han sortit al balcó municipal.

Hi ha hagut enfrontaments verbals i s'han intercanviat insults entre els assistents i les persones que han intentat boicotejar l'acte amb xiulets i crits de "Som valencians, mai catalans" o "Espanya unida mai serà vençuda".

Agents de la Policia Nacional han hagut de formar un cordó a la zona acotada als espectadors i, segons fonts d'aquest cos, "s'han produït diverses identificacions preventives".

 


La cavalcada s'ha celebrat en un dia assolellat, després de la pluja que va caure aquest dissabte a la tarda a la ciutat, i centenars de persones han acudit a presenciar la desfilada, que ha passat pel mateix recorregut que en les passades edicions. Les tres magues han defensat un 2018 "lliure de violència masclista" i també han fet un al·legat per una ciutat "segura per als nens i igualitària", en què no hi hagi joguines sexistes.

Anar al contingut