Palma

L'exregidor de Palma nega tots els càrrecs d'abusos sexuals a menors

L'exregidor de Palma Javier Rodrigo de Santos ha negat tots els càrrecs d'abusos sexuals a menors d'edat en la primera jornada del judici que se li fa a l'Audiència provincial. Rodrigo de Santos ha qualificat de "repugnants" les imputacions i les ha atribuït a interessos de la família de les suposades víctimes, que eren immigrants il·legals. La Fiscalia demana 24 anys de presó per a l'exregidor d'Urbanisme i extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Palma, del Partit Popular, acusat d'abusar sexualment de tres menors d'edat amics dels seus fills. En la causa es té en compte, com a atenuant, que l'exregidor estava intoxicat per consum de drogues. Rodrigo de Santos ja va ser condemnat el mes passat a dos anys de presó per gastar-se diners públics en prostíbuls. A més, té una tercera causa pendent per malversació de fons públics, frau, falsedat documental i suborn.

Actualitzat
Javier Rodrigo de Santos ha negat tots els càrrecs per abús sexual de menors dels quals se l'acusa, en el segon judici en poques setmanes. El fiscal demana per a ell 24 anys i 3 mesos de presó per haver abusat de tres menors d'edat amics dels seus fills. Aquests fets inclouen la suposada incitació a un noi de 18 anys a consumir drogues. En la causa es jutjaran, doncs, els presumptes delictes d'abús sexual, de corrupció de menors i un delicte contra la salut pública, tot i que es tindrà en compte l'atenuant d'intoxicació per consum de drogues.

L'extinent d'alcalde de Palma ha titllat de "repugnants, abominables i punibles" aquest tipus d'actes i ha destacat, en arribar a l'Audiència on el jutjaran, que aquests comportaments "no encaixen" amb la seva manera de ser.

Fa poques setmanes, Javier Rodrigo de Santos, pare de cinc fills i vinculat a l'Opus Dei, ja va ser condemnat a dos anys per un delicte de malversació de fons públics. Aquella vegada se'l va considerar culpable d'haver-se gastat 50.000 euros amb la targeta de crèdit d'una empresa municipal en prostíbuls homosexuals i en drogues. Rodrigo de Santos ho va admetre i va dir que en aquell moment era addicte a la cocaïna.

A més, l'exregidor popular d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma té una tercera causa pendent per malversació de fons públics, frau, falsedat documental i suborn en la construcció d'un castell infantil al parc de sa Riera de Palma.
Anar al contingut