L'expulsió d'imams com a estratègia per lluitar contra la radicalització violenta

Experts com Lorenzo Vidino consideren que "no és la solució, però és una tàctica útil"

Actualitzat

Quatre imams han estat expulsats d'Espanya durant aquest any. Tots ells per un procediment administratiu i acusats d'"activitats contràries a la seguretat nacional". Unes expulsions que, segons experts sobre extremisme, poden ser una estratègia útil per combatre processos de radicalització.

Lorenzo Vidino és el director del programa d'extremisme de la Universitat de Georgetown, a Washington. És un dels màxims coneixedors de processos de radicalització a Europa i a l'Amèrica del Nord durant els últims quinze anys.

Vidino opina que l'expulsió "no és la solució, però és una tàctica útil":

"La radicalització es fa al costat d'una persona carismàtica, com en el cas de Ripoll."

 

 

Assegura que els casos de radicalització a Catalunya estan relacionats amb la presència de la comunitat salafista:

"No tots són violents, però és clar que hi ha una proximitat amb la violència, una narrativa molt propera, i quan està propagada a través del 'network' de mesquites i de centres islàmics salafistes que aquí, a Catalunya, tenen una forta presència... Això fa que hi hagi influència de radicalització, i el pas entre salafisme i islamisme no-violent i radicalització violenta és un pas molt ràpid."

 

 

Vidino manté que els grups jihadistes s'han debilitat després d'haver perdut poder territorial a Síria i a l'Iraq, i alerta de l'ascens del terrorisme d'ultradreta.

ARXIVAT A:
IslamTerrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut