Ariel Sharon i el seu fill Omri, junts al Parlament israelià al novembre del 2004 (Foto: Reuters)
Ariel Sharon i el seu fill Omri, junts al Parlament israelià al novembre del 2004 (Foto: Reuters)
Jerusalem

L'exprimer ministre israelià Ariel Sharon, en coma irreversible, abandona l'hospital

Ariel Sharon va tenir un vessament cerebral al gener del 2006 que el va fer entrar en coma, estat en què es manté fins avui. Gilad i Omri Sharon, els seus fills, que encara confien en una recuperació miraculosa de l'exprimer ministre israelià, van demanar que el seu pare pogués tornar a casa, a la granja de Shikmim. Finalment, el trasllat es portarà a terme el cap de setmana que ve. Actualment, Sharon ja no rep cap mena de tractament de rehabilitació.

Actualitzat
L'exprimer ministre israelià Ariel Sharon, en coma des del gener del 2006, abandonarà l'hospital i el traslladaran el cap de setmana que ve a casa. Concretament, a la seva granja de Shikmim, al desert del Néguev, i s'acabaran els gairebé cinc anys d'internament. Els metges consideren l'estat de salut de Sharon com irreversible.

La policia ja està al corrent d'aquest desplaçament en ambulància, que s'ha programat un cop s'han acabat d'instal·lar els equips electrònics que requereix l'estat de Sharon a casa seva, al sud d'Israel.

Els fills de l'excap del govern israelià entre el 2001 i el 2006, Gilad i Omri Sharon, van demanar a l'Hospital Tel Hashomer, a prop de Tel Aviv, que el seu pare pogués abandonar el centre on ja fa temps que no rep cap mena de tractament per rehabilitar-lo. Davant aquest estat vegetatiu, argumenten que Sharon ha de tornar a la granja perquè és el seu lloc preferit i perquè hi estarà millor que a l'habitació de l'hospital, aïllada completament i protegida les 24 hores per un guardaespatlles.

Sharon, que té 84 anys, va tenir un vessament cerebral al gener del 2006 que el va fer entrar en coma, del qual no s'ha recuperat. Arran de la incapacitat per governar, el va substituir temporalment al càrrec Ehud Olmert, que tres mesos més tard va guanyar les eleccions generals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut