Barcelona

L'expresident Jordi Pujol veu viable la independència de Catalunya

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha dit obertament aquest dimarts que veu viable que Catalunya sigui independent. Pujol considera que el nacionalisme català ja no té arguments per no ser independentista un cop fracassat l'estat de les autonomies. Així ho declara en l'últim editorial del butlletí electrònic del centre d'estudis que porta el seu nom.

Actualitzat
En un article titulat "Del Tribunal Constitucional a la independència. Passant pel Quebec", el president Pujol assegura que el nacionalisme català ja no té "arguments polítics i cada vegada menys arguments sentimentals o econòmics" per oposar-se a l'independentisme, un cop fracassada la via autonomista. En aquest sentit, l'expresident adverteix que davant el procés de "marginació" i ofec que pateix Catalunya, l'"alternativa ara ja només podria ser la independència". I és que segons Pujol, si es continua pel mateix camí, Catalunya acabarà. "És el final de Catalunya com a nació, llengua, cultura i consciència col·lectiva. No demà mateix, però a poques dècades vista", assegura l'exlíder de Convergència i Unió.

Pujol, que sempre s'havia mostrat extremadament moderat a l'hora de parlar de l'opció de l'autodeterminació, etziba que "una Catalunya independent és viable".

A més, l'expresident de la Generalitat també ha parlat del "cafè per a tothom" i ha dit que va ser un error.

Paral·lelament, i en un acte a l'Agència Catalana de Notícies, Pujol ha reiterat que la política espanyola porta a la desaparició de Catalunya com a nació o bé a la seva independència.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut