Damasc

L'expresident Jimmy Carter es reuneix per segona vegada amb el líder de Hamas

L'expresident nord-americà Jimmy Carter s'ha tornat a entrevistar a Damasc amb Haled Meshal, el màxim líder del moviment palestí Hamas. Carter, que ja es va trobar divendres amb ell en arribar a la capital siriana, fa una gira pel Pròxim Orient per incentivar el procés de pau. Israel i el Estats Units, que consideren Hamas una organització terrorista, han criticat des del primer moment les trobades de Carter amb els representants de Hamas.

Actualitzat

Per segon dia consecutiu, Jimmy Carter i Haled Meshal han continuat les converses sobre una treva palestino-israeliana i l'intercanvi de presoners. Segons un comunicat difós pel grup islamista palestí a Damasc, Carter i Meshal han tractat el cas d'un soldat israelià, Guilad Shalit, en poder de les milícies palestines de Gaza des de juny de 2006.

En declaracions a la televisió Al-Jazira d'un membre de l'oficina política de Hamas a la capital siriana, el grup estaria "d'acord amb estudiar un intercanvi de presoners, l'aixecament del bloqueig israelià sobre el poble palestí i la reobertura dels passos fronterers de Gaza".

L'expresident nord-americà, artífex dels l'acords de pau egipcio-isrealians de 1979, va començar diumenge a Israel la gira pel Pròxim Orient. Després va anar a Egipte, on es va reunir amb el president Hosni Mubarak i amb dirigents de Hamas de Gaza. A Síria, Carter s'ha reunit també amb el president del país, Batxar al-Assad, amb qui ha tractat de les relacions sirio-nord-americanes i del procés de pau a la regió. La gira continuarà per Jordània i l'Aràbia Saudita.

Anar al contingut