Els candidats de Guanyem Girona: Lluc Salellas, Amy Sabaly, Sergi Font i Cristina Andreu
Els candidats de Guanyem Girona: Lluc Salellas, Amy Sabaly, Sergi Font i Cristina Andreu

L'expresident d'Òmnium Gironès, Sergi Font, se suma a la candidatura de Guanyem Girona com a número quatre

ACN Girona - Guanyem Girona ha fet públic un nou nom en l'equip que presentarà a les pròximes eleccions municipals del maig del 2023. Es tracta del veí de Pla de Palau, Sergi Font, expresident d'Òmnium Gironès i activista pel dret a l'autodeterminació i la República Catalana. Font s'afegeix com a número quatre a la llista que encapçalaran Lluc Salellas (l'alcaldable), Cristina Andreu i Amy Sabaly. Nascut a Pals (Baix Empordà) fa 40 anys i veí de la ciutat des d'en fa 20, és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques, gestor cultural, empresari en l'àmbit de la comunicació i professor de la Facultat de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona.

El nou integrant de la llista de Guanyem Girona ha estat durant molts anys vinculat a la cultura popular a la ciutat a través de Marrecs de Salt (Gironès), la cavalcada, les activitats de Nadal o la Festa Major dels 4 Rius. L'any 2020, va ocupar la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya representat a Marrecs de Salt. De la mateixa manera, Sergi Font ha estat implicat en diferents campanyes i plataformes per treballar per la independència, com la consulta popular de 'Girona Decideix' l'any 2010 o des del 2017 a la plataforma Girona Vota, espai unitari del sobiranisme a la ciutat, que ha liderat les principals mobilitzacions pel referèndum de l'1 d'octubre del 2017, la consecució de la República, el suport als presos polítics i exiliats i la denúncia de la repressió de l'Estat. Un activisme que ha desenvolupat en paral·lel a la ferma defensa de la llengua i la cultura catalanes com un actiu de ciutat i de país.

L'alcaldable de Guanyem, Lluc Salellas, ha expressat que estan "molt contents d'enfortir el projecte amb una figura de prestigi i de consens a la ciutat com és la d'en Sergi Font". Per Salellas, aquesta incorporació mostra que Guanyem és un projecte transformador i ampli que és capaç d'aglutinar totes aquelles persones que volen un relleu a la plaça del Vi. "Guanyem està preparat per liderar el govern de la ciutat amb un equip de persones com ara en Sergi Font, que ha demostrat no només una estima i un coneixement especial de Girona i el país, sinó també una vocació clara de lideratge, idees de futur i capacitat de gestió de projectes d'envergadura a la ciutat", ha conclòs Salellas. 

Sergi Font se suma al projecte amb moltes ganes, il·lusió. Creu que "ara més que mai és el moment de fer política" i que "no es pot seguir desprestigiant la principal eina que tenim com a societat". Considera que Girona és "una ciutat amb una mida humana" i que això ha de permetre "fer més pinya entre els veïns i veïnes". Per facilitar-ho, diu, és necessària una administració que escolti i doni resposta a les necessitats de la ciutadania. Font assegura que "Guanyem és el projecte adequat per poder aconseguir aquest model de ciutat, un projecte que compta amb el potencial de la gent i que té cura de les persones".

Anar al contingut