Tel Aviv

L'expresident d'Israel Moshe Katsav declarat culpable per violació

L'expresident d'Israel Moshe Katsav ha estat declarat culpable de violació per la justícia del país, segons informa la premsa local. Kastav, que va presidir Israel de 2002 a 2007, havia estat denunciat per violació i assetjament per tres antigues col·laboradores. Ara s'espera que presenti una apel·lació. Una sentència per violació pot comportar fins a setze anys de presó.

Actualitzat
La justícia israeliana ha considerat l'expresident del país Moshe Katsav culpable de violació. Els tres jutges d'un tribunal de Tel Aviv han dit que el testimoni de l'acusat davant la cort va estar farcit de mentides. Gairebé tot el judici contra Katsav, que va presidir Israel del 2002 al 2007, s'ha fet a porta tancada.

L'expresident havia estat denunciat per violació i assetjament per tres antigues col·laboradores. Ell sempre va negar els càrrecs. Però els jutges diuen que creuen el testimoni d'una de les dones. Katsav va dimitir del càrrec el 2007 i va ser inculpat dos anys després.

L'escàndol no va tenir un impacte directe sobre les funcions de govern d'Israel perquè la presidència és un estament protocol·lari i institucional, però sí que va tenir un gran impacte al carrer. S'espera que l'expresident presenti una apel·lació. Una sentència per violació pot comportar fins a setze anys de presó.
Anar al contingut