L'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos
L'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos
Estrasburg

L'expresident del TC Pérez de los Cobos queda fora del Tribunal d'Estrasburg

La basca María Elósegui s'ha imposat contra pronòstic en la tria per formar part del Tribunal Europeu de Drets Humans

RedaccióActualitzat

María Elósegui serà la nova membre del Tribunal Europeu de Drets Humans, en representació d'Espanya. La seva candidatura s'ha imposat a la del catedràtic José Martín Pérez de Nanclares i a la de l'expresident del Constitucional Francisco Pérez de los Cobos, que tenia el suport del govern de Mariano Rajoy.

Dels tres candidats proposats per Espanya, Pérez de los Cobos és el que ha obtingut menys suports, 37, davant dels 76 de Martín Pérez de Nanclares i els 114 de la guanyadora. De la seva candidatura, va transcendir que no havia estat capaç de respondre a preguntes en anglès, tot i que, al currículum, havia assegurat que el dominava.

Elósegui, que serà la primera dona a ocupar el lloc per Espanya, ha guanyat contra pronòstic perquè Martín Pérez de Nanclares era el candidat preferit per la comissió que va avaluar la terna.

Nascuda a Sant Sebastià el 1957, Elósegui és catedràtica de Filosofia del Dret a la Universitat de Saragossa i ha assessorat l'ONU i el Consell d'Europa.

Ha viscut i s'ha format durant més de cinc anys en països com Escòcia, Bèlgica i Alemanya. L'assemblea parlamentària del Consell d'Europa n'ha valorat que estigui "familiaritzada amb diferents cultures jurídiques com la francòfona, l'anglòfona o la germànica".

Elósegui rellevarà Luis López Guerra i el seu mandat s'allargarà nou anys.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut