"Teddy" Bautista
Bautista va ser president de la SGAE durant 13 anys, del 1998 al 2011
Madrid

L'expresident de la SGAE i 10 persones més, processats per desviament de fons

El jutge creu que Teddy Bautista i l'exdirector de la filial digital Rodríguez Neri van muntar una sofisticada trama per desviar fons de la Societat d'Autors

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha processat 11 persones pel cas SGAE després de trobar indicis per jutjar-los; entre elles, l'expresident de l'entitat Teddy Bautista i l'exdirector de la filial digital José Luis Rodríguez Neri.

Entre els processats també hi ha diversos familiars de Rodríguez Neri, com la seva parella i la seva filla. Els jutges els imputen delictes d'associació il·lícita o organització criminal, falsedat documental i apropiació indeguda.

Després de set anys d'investigació, De la Mata conclou que els acusats van muntar una sofisticada trama per derivar massivament fons de la SGAE a l'organització que comandava Rodríguez Neri, cosa que va causar "perjudicis i pèrdues constants" per a la societat d'autors.

La resolució dona un termini de 10 dies a la Fiscalia i les acusacions perquè sol·licitin l'obertura de judici oral o el sobreseïment de la causa, que es dirigeix també contra 14 societats mercantils com a responsables civils.

Anar al contingut