Madrid

L'expresident de la SGAE Teddy Bautista s'enfronta a una pena de 7 anys de presó

El jutge el considera responsable d'una trama creada per desviar fons de l'entitat, que dirigia l'exdirector de la filial digital José Luis Rodríguez Neri, en la qual hi ha envolucrades nou persones

RedaccióActualitzat

L'expresident de la SGAE Teddy Bautista podria ser condemnat a 7 anys de presó per haver posat en marxa "una sofisticada estratagema per derivar massivament" fons de l'entitat a empreses de la seva propietat, causant "perjudicis i pèrdues constants".

Així ho considera provat el jutge d'instrucció José de la Mata, que ha ordenat obrir judici oral contra Bautista i vuit persones més, que acusa dels delictes de falsedat documental, apropiació indeguda i associació il·lícita.

Entre els investigats hi ha José Luis Rodríguez Neri, exdirector de la SDAE, la filial digital de la SGAE, que el jutge considera el líder de la trama, el qual s'enfronta a la pena de presó més alta, de fins a 12 anys. També estan investigades la seva parella, la seva cunyada i la seva filla.

 

De la Mata ha imposat als nou investigats una fiança conjunta, en concepte de responsabilitat civil, de 63,4 milions.

A més, també hauran de pagar fiances individuals, en concepte de multes. En el cas de Bautista és de 180.000 euros, i la més alta correspon a Rodríguez Neri, de 360.000 euros.

Ara les defenses tenen vint dies per presentar els escrits de defensa. El judici es farà a l'Audiència Nacional.

Anar al contingut