La deflagració ha tingut lloc a prop de l'estació de tren més important de la ciutat
La deflagració ha tingut lloc a prop de l'estació de tren més important de la ciutat (Reuters/Andreas Gebert)

L'explosió d'una bomba de la Segona Guerra Mundial a Munic causa quatre ferits

La deflagració ha tingut lloc quan perforaven un túnel a prop d'una estació de tren molt concorreguda

Les seqüeles de la Segona Guerra Mundial encara es noten a Alemanya, 70 anys després. Aquest dimecres, l'explosió d'una antiga bomba del conflicte ha deixat quatre persones ferides a Munic, al sud del país.

La deflagració ha tingut lloc en un pont a prop de l'estació de tren de Donnersbergerbrücke, una de les més concorregudes de la ciutat, quan perforaven la zona per fer-hi un túnel. Un dels ferits està greu, segons els bombers de la ciutat.

A la tarda s'ha reprès la circulació de trens, després que experts en explosius examinessin les restes de la bomba.


2.000 tones de bombes cada any

Els avions dels exèrcits britànic i nord-americà van bombardejar Alemanya amb un milió i mig de tones de bombes que van matar 600.000 persones durant la Segona Guerra Mundial. Es calcula que, d'aquestes, un 15% no van arribar a explotar.

Cada any es descobreixen més de 2.000 tones de bombes i munició a tot el país. Sovint se'n troben quan es fan obres i experts en explosius les fan explotar o les desactiven. Però en alguns casos no es detecten a temps i provoquen ensurts i fins i tot desgràcies.

El 2019, l'explosió inesperada d'una bomba a l'oest d'Alemanya va crear un cràter de 10 metres de diàmetre i quatre de profunditat, però no va causar ferits.

L'any anterior, el centre de Berlín va quedar aturat perquè calia desactivar una bomba de 500 quilos de pes. El 2017, 70.000 persones van ser evacuades a Frankfurt per poder detonar un explosiu de la Segona Guerra Mundial.

El 2014, un treballador de la construcció va morir a Euskirchen quan la pala elèctrica que manejava va colpejar una bomba soterrada de 1.800 quilos.

I l'any 2012, a Munic mateix, una bola de foc va il·luminar el cel i va causar milions d'euros de danys a 17 edificis, quan les autoritats van haver de detonar una bomba deteriorada.

 

ARXIVAT A:
AlemanyaSegona Guerra Mundial
Anar al contingut